-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 09

Irena Degutienė stebisi, kad pažeidimų rengiant mitingą padariusiems visuomenininkams teko stoti prieš teismą

Seimo pirmininkė Irena Degutienė sako esanti nustebusi, kad visuomenininkams teko stoti prieš teismą dėl pažeidimų, padarytų kovo mėnesį rengiant mitingą.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Iš tikrųjų turbūt ne tik aš nustebau, bet ir daugelis Lietuvos gyventojų nustebo, kad iš viso šis klausimas atsidūrė teisme, todėl kad negirdėjau, kad mitinge būtų kokių nors incidentų ar konfliktų. Turbūt liūdniausia yra tai, kad būtent tie žmonės, kurie daugiausia yra prisidėję prie žodžio laisvės, mitingų laisvės, šiuo metu patys yra teisiami ir, kaip suprantu, daugiau dėl formalių dalykų, ne dėl turinio ar esmės“, – „Žinių radijui“ trečiadienį sakė I.Degutienė.

„Manau, kad teismas atsižvelgs į visas aplinkybes, priims objektyvų sprendimą. Plačiau komentuoti tikrai nenorėčiau, kol vyksta teisminis procesas“, – teigė Seimo pirmininkė.

Mitingą prie Seimo kovo 17 dieną organizavusiems visuomenininkams gresia atsakomybė už susirinkimų organizavimo tvarkos pažeidimą. Prieš Vilniaus miesto 2-ąjį apylinkės teismą pirmadienį stojo Nepriklausomybės akto signatarai Romualdas Ozolas ir Bronislovas Genzelis bei visuomenininkas Alvydas Medalinskas. Visi jie neigia padarę policijos surašytuose administraciniuose protokoluose jiems inkriminuotus nusižengimus.

R.Ozolui, B.Genzeliui ir A.Medalinskui policija surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus pagal Administracinių teisės pažeidimų 188 straipsnio su ženkleliu septyni pirmą dalį. Šis straipsnis numato atsakomybę už susirinkimų įstatymo pažeidimą. Visuomenininkams gresia bauda nuo 500 iki 2 tūkst. litų arba administracinis areštas iki 30 parų.

Visuomenininkai turėjo leidimą kovo 17 dieną rengti mitingą prie Seimo, automobilių stovėjimo aikštelėje, nuo 15 iki 17 val. Tačiau jų organizuotas mitingas vyko nuo 14 val. kitoje vietoje prie Seimo – Nepriklausomybės aikštėje.

„Kaip žmogui, kaip piliečiui, pažįstančiam ir mūsų nepriklausomybės pradžioje mačiusiam tuos žmones, kurie kovojo už žodžio laisvę, už mitingų laisvę, kyla klausimų, kaip čia galėjo taip atsitikti, bet teismas ir išspręs tas visas kylančias abejones“, – trečiadienį dėstė I.Degutienė.

Kovo 17 dieną į mitingą prie Seimo susirinkę keli tūkstančiai žmonių reiškė paramą vasarį atleistiems dviem buvusiems Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovams ir reikalavo pašalinti iš posto šiuos pareigūnus atleidusį tuometinį vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius