-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 02

Irena Degutienė tikisi, kad derybos dėl Norvegijos paramos Lietuvai iki 2014 metų bus sėkmingos

Naująjį Norvegijos Karalystės ambasadorių Leifą Arnę Ulandą priėmusi Seimo pirmininkė Irena Degutienė tikisi, kad dvišalės derybos dėl Norvegijos paramos Lietuvai iki 2014 metų bus sėkmingos, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Esame dėkingi Norvegijos Vyriausybei ir Jūsų žmonėms už Lietuvai labai reikalingą pagalbą, suteiktą pirmaisiais nepriklausomybės metais ir iki pat dabar. Jūsų skirtos lėšos buvo sėkmingai panaudotos sveikatos apsaugos, kultūros paveldo ir vaikų globos srityse, – sakė I. Degutienė. – Taip pat tikimės, kad ir dabar vykstančios derybos dėl Norvegijos paramos paskirstymo įvairiems sektoriams Lietuvoje“.

Norvegijos ambasadorius pažadėjo būti aktyviu savo valstybės atstovu Lietuvoje ir sakė daug dėmesio savo darbe skirsiantis ne tik dvišalių politinių ryšių stiprinimui, bet ir ekonominiam bei kultūriniam bendradarbiavimui.

Lietuva per 2004–2009 metų laikotarpį iš Norvegijos gavo apie 200 mln.lt. paramos. Jau yra sutarta, kad iki 2014 metų Lietuvai bus skirta 84 mln. eurų  (apie 280 mln. lt.) paramos. Šiuo metu vyksta derybos dėl pinigų paskirstymo atskiriems sektoriams, kurias tikimasi baigti iki šių metų balandžio mėnesio.

Seimo Pirmininkė susitikime taip pat pažymėjo, kad Lietuvą ir Šiaurės šalis sieja vis glaudesni politiniai ir parlamentiniai ryšiai, Lietuvos Seime veikia Ryšių su Šiaurės šalimis grupė, o Šiaurės ir Baltijos valstybių parlamentų vadovai nuolat rengia bendrus susitikimus, kuriuose nagrinėja bendras visoms šalims problemas.

Norvegijos ambasadorius pažadėjo būti aktyviu savo valstybės atstovu Lietuvoje ir sakė daug dėmesio savo darbe skirsiantis ne tik dvišalių politinių ryšių stiprinimui, bet ir ekonominiam bei kultūriniam bendradarbiavimui.

„Norvegija pagal tiesioginių užsienio investicijų Lietuvoje dydį užimą dešimtą vietą. Man džiugu iš Norvegijos verslininkų girdėti, kad jie yra patenkinti investavimo sąlygomis Lietuvoje ir džiaugiasi stabilia investavimo aplinka. Tai liudija, kad galime siekti ir geresnių ekonominio bendradarbiavimo rezultatų, – sakė L. A. Ulandas. – Taip pat matau daug galimybių stiprinti kultūrinius mainus, rengti Norvegijos muzikų koncertus Lietuvoje“.

Susitikime buvo aptartos ir galimybės artimiausiu metu, minint Lietuvos ir Norvegijos diplomatinių santykių užmezgimo dvidešimtmetį, Seime surengti šiai sukakčiai skirtą parodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius