Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2012 01 09

Iš 40 nelegalių objektų Kuršių nerijoje Vyriausybė siūlo griauti tik 3

Pirmadienio pasitarime Vyriausybė nusprendė siūlyti, kad iš keturių dešimčių neteisėtais pripažintų objektų Kuršių nerijoje būtų nugriauti trys. Visi kiti, tarp jų – ir įžymieji Arvydo Sabonio įmonės „Sabonio klubas ir partneriai“ pastatyti boteliai, galės stovėti toliau, jeigu „bus ištaisytos klaidos“.
Ginčai vyksta dėl šių Sabonio įmonės vasarnamių Preiloje.
Ginčai vyksta dėl šių Sabonio įmonės vasarnamių Preiloje. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

„Net tris, ar tik tris (objektus reikės griauti – aut. past.) – palieku komentuoti kitiems“, – po pasitarimo sakė teisingumo ministras Remigijus Šimašius. Vyriausybės pasiūlymus dėl nelegalių statinių ministras pavadino „sunkiu kompromisu“.

„Tai tikrai nėra labai puikus variantas, turint omenyje, kad per dešimt metų visuomenė ir valstybė buvo įstumta į aklavietę. Nusprendėme, kad trys objektai niekaip „neįsipaišo“ į bendrą planą ir turės būti nugriauti. Kiti galės būti pataisyti taip, kad galėtų toliau stovėti“, – pabrėžė ministras.

Jo teigimu, žmonės, kurie atsakingi dėl susiklosčiusios situacijos, turės už tai atsakyti. „Kai bus nustatyta konkreti žala, tuomet gali kilti atitinkamų institucijų vadovų atsakomybė. Yra kaltės dalis ir privačių statytojų, bet valstybės kaltės klausimas išlieka. Aš visomis išgalėmis sieksiu, kad atsakingi asmenys atsakytų pagal įstatymą, nes daugeliui pastatų buvo išduoti leidimai“, – pridūrė R.Šimašius.

Premjeras Andrius Kubilius po posėdžio pabrėžė, kad šiuo sprendimu Vyriausybė nesiūlo įteisinti nelegaliais pripažintų pastatų. „Noriu pabrėžti, kad galutinius sprendimus, jeigu pastatų savininkai atsižvelgs į Vyriausybės pasiūlymus, priims teismai. Nėra jokių galimybių ignoruoti teismų sprendimų“, – sakė Vyriausybės vadovas.

Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorė Rūta Baškytė žurnalistams teigė, kad Kuršių nerijoje turės būti nugriauti vadinamieji Preilos „baobabai“, trys pastatai, esantys L.Rėzos gatvėje – vadinamieji jachtininkų viešbučiai ir restoranas bei Nidoje esantis Druskų sandėlis.

R.Baškytė sakė, kad dėl to, kaip turės būti sutvarkyti vadinamieji A.Sabonio boteliai, palikta nuspręsti Kuršių nerijos detaliojo plano rengėjams.

„Pastatai, kurie atitiks teritorijos vertę, galės likti, tačiau nematau galimybių, kad pastatai liktų be kai kurių jų dalių nugriovimo“, – pabrėžė ji.

Tuo metu Neringos meras Antanas Vinkus dar kartą pakartojo manantis, kad Kuršių nerijoje nieko griauti nereikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje