-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 09

Iš anksto Seimo rinkimuose balsavo 7,39 proc. rinkėjų – dvigubai daugiau nei 2016-aisiais

Per keturias išankstinio balsavimo dienas savo valią Seimo rinkimuose pareiškė 178 tūkst. 145, arba 7,39 proc. visų rinkėjų.
Išankstiniai Seimo rinkimai
Išankstiniai Seimo rinkimai / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Prieš ketverius metus jų buvo perpus mažiau – 3,49 proc., arba 87 tūkst. 59, tačiau tuomet išankstinis balsavimas savivaldybėse truko irgi perpus trumpiau – dvi dienas.

Šiemet aktyviausi rinkėjai buvo Vilniaus Antakalnio (14,05 proc.) ir Senamiesčio-Žvėryno (13,57 poc.), taip pat Kauno Centro-Žaliakalnio (11,95 proc.), Marijampolės (11,38 proc.) apygardose.

Taip pat aktyviai rinkėjai iš anksto balsavo sostinės Verkių (10,65 proc.), Klaipėdos Pajūrio (10,65 proc.), Druskininkus ir Lazdijų rajoną apimančioje Jotvingių (9,28 proc.) apygardose.

Iš visų išankstinių balsų 13 tūkst. 89 yra atiduoti specialiuosiuose paštuose, kur savo valią pareikšti gali esantys slaugos, gydymo, laisvės atėmimo įstaigose, atliekantys karo tarnybą. 310 rinkėjų balsavo namuose.

Per šiuos rinkimus balsavimas iš anksto buvo pailgintas – jis vyko nuo pirmadienio iki ketvirtadienio imtinai. Anksčiau tam būdavo skiriama porą dienų.

Be to, buvo įrengta daugiau išankstinio balsavimo vietų, tačiau dalyje savivaldybių negalima balsuoti pačiame savivaldybės pastate, kaip būdavo anksčiau.

Penktadienį ir šeštadienį bus galima balsuoti namuose. Šiemet balsuoti namuose gali ne tik neįgalieji, vyresni nei 70 metų asmenys, negalintys atvykti į rinkimų apylinkes, bet ir neįgaliuosius slaugantys žmonės, taip pat gyventojai, kuriems nustatytas ar įtariamas koronavirusas ar kurie turėjo izoliuotis dėl kontaktų, kelionių į užsienį.

Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius