Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 07 15

Iš Daugų ežero dugno narai ištraukė toną šiukšlių

Šeštadienį vykusios ekologinės akcijos metu pusšimtis narų ir dar tiek pat „Coca-Cola“ savanorių valė Daugų ežero dugną.
Iš Daugų ežero ištraukta tona šiukšlių
Iš Daugų ežero ištraukta tona šiukšlių / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Šiukšlės Daugai

Iš Alytaus rajone esančio ežero vos per vieną valandą narai ištraukė toną įvairių šiukšlių, tarp jų rasta nesprogusi II-ojo pasaulinio karo granata, baidarė, triratukas, keli šimtai kilogramų butelių.

Anot akcijos organizatorių, ne pirmus metus organizuojamos iniciatyvos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į ežerų užterštumo problemą bei paskatinti poilsiautojus tausoti gamtą.

„Mes nesitikėjome čia rasti šitiek šiukšlių, žinant, kad šis Daugų ežeras jau buvo valytas prieš penkerius metus. Atrodo, žmonės yra pakankamai sąmoningi, bet vis dar lengva ranka vandenyje paskandina ne tik butelius, bet ir nebereikalingus daiktus“, - sako „Coca - Cola“ savanorė Laura Puidokaitė.

Naro Gintauto Krakausko teigimu, labiausiai užteršti yra prie miestų ir miestelių esantys vandens telkiniai. Ežerai, prie kurių poilsiautojai praleidžia daugiausiai laiko, yra virtę didžiuliais sąvartynais po vandeniu.

„Narų po vandeniu užfiksuoti vaizdai šokiruoja daugelį. Tikimės, kad tokios akcijos kaip ši, išmokys būti sąmoningesniais“, – sako naras Gintautas Krakauskas.

Populiariausias narų radinys – stikliniai buteliai. Daugiausiai nuo alkoholinių gėrimų – alaus, šampano, degtinės. Kitiems akcijos dalyviams pasisekė surasti ir į viršų iškelti  didžiules padangas, baidarę, dviračių, metalinių vamzdžių, senovinių puodų, skalbyklių  ir kitus po vandeniu pasislėpusius „eksponatus“.

Daugų ežero dugno valymo akcijos video:

VIDEO: Daugų ežero valymo akcija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius