-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 31

Iš Ignalinos atominės elektrinės (IAE) vadovo pareigų atleidžiamas Žilvinas Jurkšus: pažanga derybose su „Nukem“ nepakankama, priekaištai dėl įgaliojimų viršijimo – neteisingi

Energetikos ministro pasitikėjimo netekęs iš Ignalinos atominės elektrinės (IAE) vadovo pareigų atleidžiamas Žilvinas Jurkšus pripažįsta, kad jam nepavyko išspręsti visų problemų su IAE uždarymo projektus įgyvendinančia Rusijos kapitalo Vokietijos bendrove „Nukem“. Jis neneigia, jog pažanga derybose su „Nukem“ yra nepatenkinama.
Žilvinas Jurkšus
Žilvinas Jurkšus / Jurgitos Lapienytės nuotr.

„Klausimai su „Nukem“ iš esmės yra probleminiai, ir juos tikrai reikia spręsti. Iki galo jų nepavyko išspręsti dėl įvairių aplinkybių. Progresas šiuose klausimuose su „Nukem“ yra netenkinantis, paneigti to negalima. Turi būti abipusis noras, ne vien tik iš mūsų, bet ir iš rangovo pusės. Susitarti galima, bet viena ir kita pusė turi eiti į tam tikrus kompromisus, o kai pradedama eiti prie vieno ar kito kompromiso, tai tada įsivelia visos kitos aplinkybės“, – BNS aiškino IAE vadovas, kurį 2011 metų pavasarį į postą paskyrė buvęs energetikos ministras Arvydas Sekmokas ir kurį naujasis ministras Jaroslavas Neverovičius atleidžia nuo vasario 5-osios.

Pasak jo, IAE pirmiausia laikėsi griežtų saugumo reikalavimų, todėl negalėjo nusileisti „Nukem“ dėl nukrypimų nuo projekto.

„Kadangi nuolaidų mes nedarėme, tai ir buvo laikytasi griežtos pozicijos, kad saugumas yra svarbiausia ir reikalavimai turi būti tokie, kokie yra numatyti techniniame projekte, taigi, visi nukrypimai gali būti derinami tiek, kiek jie nenukrypsta nuo saugumo reikalavimų“, – BNS kalbėjo Ž.Jurkšus.

Kita vertus, Ž.Jurkšus atmeta Energetikos ministerijos priekaištus, esą jis viršijo jam suteiktus įgaliojimus, pasirašydamas susitarimą dėl projekto B2/3/4 sąlygų.

„Tikrai ne“, – teigė Ž.Jurkšus, BNS paklaustas, ar sutinka su energetikos ministro priekaištais dėl įgaliojimų viršijimo.

„Šis pareiškimas padarytas galbūt skubotai ir nesusipažinus su visa medžiaga, kuria ji (Energetikos ministerija – BNS) disponuoja“, – kalbėjo Ž.Jurkšus.

Jis patvirtino, jog pastaruoju metu gaudavo 19 tūkst. litų atlyginimą iki mokesčių, o išeitinę kompensaciją – beveik 40 tūkst. litų, išeitinę – numato Darbo kodeksas. Energetikos ministerija trečiadienį pranešė, jog Ž.Jurkšus gaus dviejų mėnesių atlyginimo dydžio kompensaciją.

Ž.Jurkšus sakė jog pasitraukęs iš IAE, pirmiausia pailsės, o po to karjerą numato tęsti privačiame sektoriuje.

„Manau, kad ne, bet patirtis buvo gera“, – sakė Ž.Jurkšus, atsakydamas į klausimą, ar ateityje imtųsi darbo valstybiniame sektoriuje.

Energetikos ministerija trečiadienį paskelbė IAE generalinio direktoriaus konkursą. Pretendentų paraiškų laukiama iki vasario 13 dienos.

Kol konkurso būdu bus paskirtas naujas įmonės vadovas, laikinai įmonės vadovo pareigas eis Eksploatacijos nutraukimo departamento direktorius Vigantas Galkauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius