Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 08 30 /2021 08 31

Iš Jūros šventę organizuojančių „Klaipėdos švenčių“ pabėgo trečias vadovas

VšĮ „Klaipėdos šventės“ vadovas Liutauras Galinis nuo rugpjūčio 31 d. palieka užimamas pareigas. Klaipėdos miesto savivaldybei pavaldžią įstaigą, organizuojančią Jūros šventę ir kitus miesto renginius šiais metais paliko jau trečias direktorius.
Viešajai įstaigai „Klaipėdos šventės“ vadovaus Liutauras Galinis
Viešajai įstaigai „Klaipėdos šventės“ vadovavęs Liutauras Galinis / „Klaipėdos švenčių“ nuotr.

Klaipėdos merą pavaduojantis vicemeras Arvydas Cesiulis patvirtino, jog pirmadienį 13:45 val. pasirašė L. Galinio prašymą atleisti iš darbo, kuris buvo pateiktas praėjusios savaitės pabaigoje.

„Vadovas pageidavo išeiti iš darbo nuo rugpjūčio 31 d. Priežasčių jokių nenurodė. Aš nemačiau reikalo gilintis ir prašymą patenkinau“, – komentavo „Vakarų ekspresui“ A. Cesiulis.

Naujiena savo asmeninėje paskyroje „Facebooke“ pasidalijusi Tarybos narė Nina Puteikienė informavo, kad prieš savaitę kreipėsi į STT dėl konkursų į Klaipėdos savivaldybės kultūros įstaigų vadovų konkursų skaidrumo ir teisėtumo.

„Prašiau pradėti tyrimą dėl VšĮ „Klaipėdos šventės“, Klaipėdos koncertų salės ir Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro vadovų konkursų skaidrumo ir teisėtumo. Kaip žinome, visas šias tris vietas užėmė su džiazo festivaliu susiję ar kitaip merui artimi asmenys.

Dėl Klaipėdos švenčių vadovo prašiau ištirti, ar yra patvirtinta tvarka, kuria remiantis jis gali visą laiką dirbti per atstumą is Vilniaus, kaip vykdoma jo darbo laiko apskaita ir apskaičiuojamas darbo užmokestis. Primygtinai prašiau, kad tyrimą atliktų ne Klaipėdos, o Vilniaus STT. Panašu, kad tai veikia“, – rašė N. Puteikienė.

L. Galinis anksčiau vadovavo Vilniaus universiteto Ekonomikos ir verslo administravimo fakulteto Rinkodaros ir komunikacijos skyriui, beveik dešimtmetį dirbo su įvairaus pobūdžio renginiais, buvo LR Prezidento Gitano Nausėdos patarėju. VšĮ „Klaipėdos šventės“ vadovo pareigas, laimėjęs konkursą, jis pradėjo eiti birželio viduryje.

Prieš tai įstaigos vadovu, taip pat konkurso būdu, buvo tapęs buvęs Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibalis. Jis įstaigoje išdirbo vos trejetą savaičių.

Ilgametis VšĮ „Klaipėdos šventės“ vadovas Romandas Žiubrys iš darbo išėjo metų pradžioje.

Ketina grįžti į privatų verslą

Antradienio rytą Liutauras Galinis išplatino pranešimą spaudai, kuriame paaiškina savo pasitraukimo priežastis.

Jis akcentuoja, kad „Klaipėdos šventėms“ pradėjo vadovauti likus vos mėnesiui iki didžiausio renginio šalyje – Jūros šventės.

„Mūsų komandai teko milžiniškas iššūkis – ne tik per itin trumpą laiką surengti aukšto lygio šventę, bet ir užtikrinti klaipėdiečių bei miesto svečių saugumą šiuo, visiems sudėtingu periodu. Manau, pateisinome lūkesčius ir Jūros šventę kilstelėjome į kitą kokybės lygį“, - pranešime rašo jis.

Anot L.Galinio, šventės planuojamos bent pusmečiu į priekį, todėl miesto savivaldybės administracija šiuo metu svarsto itin kūrybingas ir inovatyvias jau sukurtas Kalėdinių ir naujametinių renginių maratono idėjas bei jų įgyvendimo planą.

„Tikiuosi, jog naujasis įmonės vadovas su komanda turės galimybę sėkmingai įgyventi ir suorganizuoti Klaipėdos miestui dar vieną gražią šventę. Tikiu, jog mūsų kūrybinė renginio idėja stipri ir jei bus laimėtas šis konkursas, Klaipėda žibės tarp gražiausių Kalėdinių miestų šalyje. Pasitraukti iš “Klaipėdos švenčių„ vadovo pozicijos buvo gerai apgalvotas ir nelengvas sprendimas. Grįžtu į privatų renginių organizavimo sektorių, kur galėsiu įgyvendinti savo kūrybines idėjas su stipriausiais šios srities profesionalais šalyje“, – aiškina L.Galinis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius