-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 09

Iš kauniečių čiaupų pasipylė chloru smirdantis vanduo, netrukus paaiškėjo galima priežastis

Sekmadienio vėlyvą vakarą Baltijos gatvės 19-uoju numeriu pažymėtame daugiabutyje Kaune iš kranų pasipylė chloro tvaiką bei skonį turintis vanduo. Kauniečiai sunerimo, kas nutiko. Anot jų, gerti tokio vandens tikrai nesinori. UAB „Kauno vandenys“ paaiškino, kad tai – nepavojinga sveikatai. Chloras kurį laiką gali jaustis dėl to, kad lapkričio 4 dieną buvo valomas siurblinės rezervuaras.
Geriamo vandens čiaupas
Geriamo vandens čiaupas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Šilainiuose iš kranų bėga chloruotas vanduo, „Kauno vandenims“ nuo vakar neprisiskambinu“, – su tokiu pagalbos šauksmu lapkričio 9 dienos rytą į 15min kreipėsi kaunietis Žilvinas, gyvenantis Šilainiuose, Baltijos gatvės 19-ame name.

Anot jo, sekmadienio vakarą, apie 22 valandą, leidžiant vandenį iš krano, pradėjo jaustis chloro kvapas ir skonis. Žilvino teigimu, tokio vandens neįmanoma gerti.

„Pripyliau kiek to vandens į talpą ir palikau nusistovėti. Jokių nuosėdų nesusidarė, spalva nepakitusi, tik ta smarvė ir skonis chemijos. Ne toks stiprus, kaip baseine, bet jaučiasi. Pirmą kartą taip nutinka. Būdavo, kad sekmadieniais drumzlinas vanduo bėga, bet nesmirdėdavo chloru. Skambinau kitame Šilainių gale, Vėtrungės gatvėje, gyvenančiam žmogui, tai pas jį tokios problemos nėra“, – teigė Žilvinas.

„Kauno vandenų“ viešųjų ryšių specialistas Andrius Nenėnas 15min patvirtino, kad įmonė gavo gyventojų nusiskundimų dėl chloru smirdinčio vandens. Anot jo, lapkričio 4 dieną buvo vykdomi planiniai Apuolės gatvėje (Šilainiuose) esančios antro pakėlimo siurblinės rezervuaro plovimo darbai.

„Išleidus vandenį ir išplovus rezervuarą, pagal nustatytas procedūras lapkričio 5 dieną jis buvo vėl užpildytas vandeniu. Prieš tiekiant gyventojams, buvo paimtas vandens mėginys. Nustatytas chloro likutis vandenyje – mažiau nei 0,03 mg/l (minimalus leistinas kiekis), todėl pagal normas jis tinkamas gerti“, – paaiškino „Kauno vandenų“ atstovas.

Pasak jo, vanduo Šilainių mikrorajonui tiekiamas iš Eigulių vandenvietės. Joje vanduo nechloruojamas.

„Šiandien avarinė tarnyba gavo keletą gyventojų nusiskundimų. Į juos sureagavo ir vartotojams informaciją suteikė. Prireikus, bus imami papildomi vandens mėginiai ir aiškinamasi, ar chloro kvapas galėjo atsirasti dėl kitų priežasčių. Jis tikrai yra laikinas“, – patikino A.Nenėnas, negalėjęs pasakyti, keli butų ūkiai susidūrė su šia problema.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius