-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 31

Iš Kauno į Birštoną – laivu

Kauno regiono turizmo informacijos centras (TIC) turistams ketina pasiūlyti naują pramogą – galimybę iš laikinosios sostinės laivu nuplaukti į Birštoną.
Pasak S.Sidaravičiaus (viduryje), ilgainiui šis maršrutas turėtų tapti populiarus, jo išlaikymui reikalinga savivaldybių finansinė parama kasmet vis mažėtų.
Pasak S.Sidaravičiaus (viduryje), ilgainiui šis maršrutas turėtų tapti populiarus, jo išlaikymui reikalinga savivaldybių finansinė parama kasmet vis mažėtų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Mes norime įsteigti pastovų maršrutą, kad iki Birštono kurorto būtų galima nuplaukti laivu. Siekiame, jog turistai iš antro pagal dydį šalies miesto šį gražų kurortą pasiektų su atrakcija“, – idėją pristatė TIC direktorius Sigitas Sidaravičius.

Anot pašnekovo, tai būtų pramoginis-poilsinis maršrutas. Keleiviai, į laivą įlipę senojoje Kauno marių prieplaukoje, kelionėje iki Birštono praleistų 4 valandas. Kurį laiką pabuvę kurorte, turistai laivu patrauktų atgal Kauno link. S.Sidaravičius prognozavo, jog šį pramoga vienam žmogui galėtų kainuoti apie 30 Lt.

„Laivininkystė nėra pigi, nes žiemos metu vyksta laivo eksploatacija, reikia jį prižiūrėti ir ruošti kitam sezonui. Tai nėra pigūs malonumai. Norėdami, kad maršrutas iš Kauno į Birštoną būtų pradėtas, sieksime gauti savivaldybių paramą. Tikimės, kad politikai sugebės rasti lėšų šio maršruto subsidijavimui bent vienam kartui per savaitę. Prie šios idėjos finansiškai turėtų prisidėti ne tik Kauno, bet ir Birštono savivaldybė. Pradžioje šis maršrutas būtų nuostolingas, tačiau ilgainiui jis tikrai atsipirktų“, – įsitikinęs TIC vadovas. Tam, kad minėtu maršrutu nuo gegužės iki rugsėjo mėnesio laivas plauktų kartą per savaitę, pasak S.Sidaravičiaus, reikėtų apie 100 tūkst. Lt.

Anot kartu su kitų savivaldybių politikais savaitgalį maršrutą išbandžiusio Kauno mero Andriaus Kupčinsko, idėja turistus laivu plukdyti iš Kauno į Birštoną verta dėmesio. Tiesa, sunkią savivaldybės finansinę padėtį akcentavęs meras neslėpė, jog prie šios idėjos įgyvendinimo svariai turėtų prisidėti ir Vyriausybė.

„Neabejoju, jog toks maršrutas yra reikalingas. Jeigu valstybė skirtų bent pusę reikalingos sumos, manau, kad ir savivaldybės savo ruožtu surastų trūkstamų lėšų. Aš šį klausimą rugsėjo pradžioje iškelsiu Regionų plėtros taryboje. Aišku, tokiu metu kiekviena iniciatyva turi praeiti triskart sunkesnį kelią“, – pabrėžė A.Kupčinskas.l

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius