-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 29

Iš Kauno pinigų laukiančią „Vėtrūną“ spaudžia partneriai

Naujosios Kauno arenos statytoja bendrovė „Vėtrūna“ įsukama į teismų verpetus, nes neatsiskaito su dalimi partnerių, rašo „Verslo žinios“.
Kauno arena
Kauno arena / E. Miliūno studijos nuotr.

Pareiškimą dėl bankroto bylos iškėlimo „Vėtrūnai“ Šiaulių apygardos teismas priėmė gruodžio 21 dieną. Šie teismų procesai nėra nežinomi „Vėtrūnos“ generaliniam direktoriui Rolandui Baškiui, kuris teigia, kad į teismą kreipėsi bendrovė „Baltic metal center“ (BMC).

„Tai bendrovė, kuri dirbo su mumis Kauno arenoje. Kadangi su mumis savivaldybė nėra atsiskaičiusi, tai mes su jais irgi dar nesame atsiskaitę. Jie nelinkę laukti ir tokiu negražiu būdu siekia išnaudoti galimybę, gąsdina teismu, nors puikiai žino, kad Kaunas nėra sumokėjęs“, – sakė R. Baškys.

R.Baškys dėsto, kad „Vėtrūnos“ skola BMC nėra didelė – apie 40 tūkst. litų. Yra ir daugiau įmonių, su kuriomis „Vėtrūną“ nėra atsiskaičiusi už arenoje vykdytus darbus ar medžiagas, o visa įsiskolinta suma yra maždaug dvigubai mažesnė nei skolingas miestas – iš Kauno laukiama apie 6,5 mln. litų.

„Vėtrūnos“ vadovas vylėsi, kad ketvirtadienį, jei iš Kauno miesto sulauks apie 6,5 mln. litų pervedimo, skolas atgaus ir subrangovai, tačiau Kauno meras trečiadienį greitai pinigų nežadėjo.

„Tikrai to negaliu garantuoti, nes savivaldybės kreditoriniai įsipareigojimai sudaro daugiau kaip 50 mln. litų. Pirmenybė – mokyklų, kitų savivaldybės įmonių darbuotojų atlyginimai“, – trečiadienį sakė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius