-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 03 02

Iš Kauno pradeda skraidyti lėktuvai į Briuselį

Antradienį iš Kauno oro uosto į Briuselio Šarlerua (Brussels Charleroi) oro uostą pradeda skraidyti kompanijos „Ryanair“ lėktuvai.
Tarptautinis Kauno oro uostas
Tarptautinis Kauno oro uostas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Tikimasi, kad šis maršrutas sudomins ne tik oro turistus, bet ir verslo reikalais skraidančius žmones.

Vasarį pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ paskelbė atidaranti savo pirmąją bazę Rytų Europoje – Karmėlavoje, Kauno oro uoste. Planuojama, kad per Kauną kasmet keliaus iki 1 mln. keleivių, vyks daugiau nei 120 skrydžių per savaitę. „Ryanair“ į bazę planuoja investuoti per 140 mln. JAV dolerių, joje iš viso dirbs apie tūkstantį darbuotojų.

Numatoma Kaune laikyti 2 lėktuvus, kurie iš viso skraidys 18 krypčių. Greta jau esamų skrydžių į Birmingemą, Brėmeną, Bristolį, Briuselį, Dubliną, Liverpulį, Frankfurtą, Stanstedą (Londonas) ir Liutoną (Londonas), nuo gegužės bus pradėti skrydžiai į 9 naujus oro uostus: Getviką (Londonas), Barseloną, Berlyną, Duseldorfą, Edinburgą, Milaną, Oslą, Paryžių ir Tamperę.

Aviakompanija „Ryanair“ yra didžiausia Europos pigių skrydžių aviakompanija, 26 šalyse turinti 27 bazes ir skraidanti 649 maršrutais. Šiuo metu „Ryanair“ flotilėje yra 163 „Boeing 737-800“ tipo orlaiviai, o per artimiausius 5 metus bus pristatyti dar 99 nauji lėktuvai. Šiuo metu aviakompanijoje dirba 5000 žmonių, o per šiuos finansinius metus planuojama pervežti apie 60 milijonų keleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius