-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 06

Iš moksleivių mobilaus ryšio telefonus grobė paaugliai

Kauno policija antradienį sulaikė tris moksleivius, kurie tą pačią dieną prie Kauno „Atžalyno“ vidurinės mokyklos apiplėšė tris nepilnamečius – iš vaikų atėmė mobilaus ryšio telefonus. Dar vienam berniukui savo telefoną pavyko išsaugoti, nes pro šalį ėjo žmogus su šunimi.
Mobilusis telefonas
Mobilusis telefonas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Įvykį tiriantys pareigūnai pasakojo, kad sulaikyti 17-metis, 15-metis ir 14-metis visus nusikaltimus įvykdė vos per dvi valandas: prie mokyklos vaikus jie terorizavo antradienį nuo 15 iki 17 val.

Pirmiausia mokyklos stadione trijulė apstumdė ir atėmė mobilaus ryšio telefoną iš 13-mečio, vėliau ten pat bandė scenarijų pakartoti su 9-mečiu. Tačiau tąkart sutrukdė atsitiktinumas: stadione pasirodė vyras su šunimi ir išsigandę paaugliai paliko ramybėje moksleivį. Tiesa, prieš tai spėjo atimti telefoną iš berniuko draugo.

Po poros valandų, apie 17 val., paaugliai sugrįžo į mokyklos stadioną ir atėmė mobilaus ryšio telefoną iš 10-mečio. Tačiau pasidžiaugti savo grobiu nepilnamečiai nespėjo. Policijai jie įkliuvo po kelių valandų.

Kaip pasakojo Kauno policijos atstovė spaudai Ramunė Gražulienė, vienas iš nukentėjusių moksleivių apie apiplėšimą pranešė savo tėvui. Jam atvykus vaikas pastebėjo vieną iš plėšikų. Laukdamas iškviestų patrulių, tėvas nesėdėjo rankų sudėjęs: pasivijęs plėšikavusį paauglį sulaikė jį ir perdavė pareigūnams. Šie nesunkiai surado ir jo bendrus.

R.Gražulienės teigimu, du iš trijų plėšikų – 15-metis ir 14-metis - anksčiau į policijos akiratį nebuvo pakliuvę. Tuo metu vyriausias trijulės narys – 17-metis – pareigūnams žinomas, tačiau teistas dar nebuvo. Policijos duomenimis, šis nepilnametis buvo įtariamas panašiais plėšimais – mobilaus ryšio telefonų vagystėmis, o kartą buvo „pasiėmęs“ svetimą automobilį pasivažinėti.

Visi įtariamieji yra Kauno miesto mokyklų auklėtiniai, lankantys Kauno Aleksandro Puškino vidurinę, Kauno Prano Eimučio jaunimo mokyklą ir Kauno „Atžalyno“ vidurinę mokyklą.

„Kadangi vienas iš jų lankė „Atžalyno“ vidurinę mokyklą, jie gerai žinojo šalia jos esantį stadioną. Moksleivių po pamokų ten būdavo pilna dėl to, jog šalia yra baseinas. Dauguma apiplėštųjų kaip tik į jį ar iš jo ir ėjo“, - sakė R.Gražulienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius