-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 10 30

Iš moliūgų gimė Seimo narių portretai (nuotraukos ir video)

Devyni menininkai iš Latvijos bei Lietuvos šeštadienį kūrė Seimo narių ir ryškių Lietuvos politikų portretus iš moliūgų.
Arūną Valinską skaptavęs menininkas teigia, kad Seime jis pasikeitė.
Arūną Valinską skaptavęs menininkas teigia, kad Seime jis pasikeitė. / A.Kripaitės/15min.lt nuotr.

Anot kūrėjų, ši medžiaga pasirinkta neatsitiktinai – kiekvienas politikas esą vertas savojo moliūgo.
Kūrėjams buvo parinkti politikai, kurių veidai – labiausiai įsiminę ir charakteringiausi.

„Buvo parinkti keli variantai. Vėliau menininkai dar diskutavo ir kiekvienas pasirinko savo tipažą. Žinoma, galima būtų pavaizduoti ir visus 141 Seimo narį. Tai irgi būtų įdomu“, – teigė renginio sumanytojas menininkas Andrius Petkus.

Didžiuliai moliūgai buvo surinkti Kretingoje vykusios derliaus šventės metu. Kiek pabrandinti jie „HBH” pramogų komplekse.

Anot menininkų, skaptavimui geriausi tie sunkiasvoriai moliūgai, kurie būna kiek pagulėję. Tačiau, pasak kūrėjų, skaptuoti iš moliūgų nelengva. Tuščiavidurės daržovės reikalauja kantrybės – kiek paspaudus visas darbas gali nueiti perniek.

„Labai svarbu jausti moliūgą, nepaspausti. Su šia medžiaga dirbu pirmą kartą ir galiu pasakyti, kad iš medžio drožti yra paprasčiau“, – teigė menininkas iš Telšių Marius Norkus. Jam teko dalia Žibininkuose drožti Andriaus Kubiliaus atvaizdą. Premjerą, anot menininko, pavaizduoti nėra sudėtinga. Jį charakterizuoja plati kakta, gilios akys ir suraukti antakiai.

Seimo narį Arūną Valinską drožinėjęs alytiškis Vidas tikino, kad šis, patekęs į valdžia stipriai pasikeitė. Nusiskutęs ūsus, ilgainiui jis esą supanašėjo su Andriumi Kubiliumi.

Latviai, kūrę lietuvių politikų portretus, teigė, kad nepažįstant jų, ne taip paprasta pavaizduoti moliūguose. Algimantą Salamakiną skaptavęs kaimyninės šalies menininkas kolegų lietuvių vis klausinėjo, kuo pasižymi šis politikas. Jo tautietis, kuręs europarlamentaro, pašalinto prezidento Rolando Pakso atvaizdą atkreipė dėmesį į šio skvarbų žvilgsnį.

Moliūgų skulptūros – trumpalaikės. Jų gyvenimo trukmė – maždaug savaitė, vėliau daržovės subliūkšta.

Originaliai išskaptuotus moliūgus galima išvysti „HBH” komplekse, Žibininkuose (Kretingos raj.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius