Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 30

Iš pareigų atleisti korupcija įtariami Panevėžio vicemeras ir administracijos direktorius

Panevėžio miesto savivaldybės taryba pirmadienį pareiškė nepasitikėjimą ir iš pareigų atleido vicemerą Kastytį Vainauską bei savivaldybės administracijos direktorių Stasį Karčinską, kurie įtariami korupcija.
Panevėžio vicemeras K.Vainauskas galėjo duoti neteisėtus nurodymus savivaldybės administracijos tarnautojams.
Panevėžio vicemeras K.Vainauskas / „Lietuvos žinių“ nuotr.

Už nepasitikėjimą jais balsavo 22 tarybos nariai, pranešė Panevėžio miesto savivaldybė. Iš viso taryboje dirba 31 narys.

Nepasitikėjimą aukštiems savivaldybės politikams Panevėžio miesto savivaldybės taryba pareiškė, kai Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą ir K.Vainauskui bei S.Karčinskui pateikė įtarimus dėl korupcijos.

Teismo sprendimu jie pusei metų nušalinti nuo pareigų.  Panevėžio mero Povilo Vadopolo siūlymu laikinai eiti direktoriaus pareigas taryba įpareigojo savivaldybės administracijos pavaduotoją Janiną Gaidžiūnaitę.

„Mes suteikėme laiko K. Vainauskui ir S. Karčinskui patiems prisiimti asmeninę bei politinę atsakomybę, tačiau nesulaukę jų raštiškų prašymų į tarybos darbotvarkę įtraukėme klausimus dėl nepasitikėjimo jais. Šiandien taryba tarė savo žodį“, – pranešime cituojamas P.Vadopolas.

Be to, valdančioji dauguma apsisprendė išvis naikinti trečio mero pavaduotojo pareigybę. Tokio sprendimo projektas tarybai bus teikiamas gruodžio mėnesį.  Pasak mero, naujas savivaldybės administracijos direktorius bus paskirtas dar iki Naujųjų metų.

Vilniaus miesto 1–asis apylinkės teismas yra priėmęs sprendimą S.Karčinską suimti 20 dienų. Jam pateikti įtarimai dėl kyšio paėmimo.  STT agentai S.Karčinską sulaikė lapkričio viduryje. Jo darbo kabinete savivaldybėje ir namuose atliktos kratos.

Pasak Generalinės prokuratūros, surinkti duomenys leidžia įtarti, kad administracijos direktorius gali būti susijęs su neskaidrių viešųjų pirkimų vykdymu Panevėžio miesto savivaldybėje.  Partijos „Tvarka ir teisingumas“ prezidiumas sustabdė S.Karčinsko narystę partijoje.

Prieš tai, lapkričio 12 dieną, dėl galimo kyšininkavimo teisėsaugai įkliuvo Panevėžio vicemeras K.Vainauskas.

Įtariama, kad vicemeras paėmė 5000 litų kyšį. Esą jis davė neteisėtus nurodymus savivaldybės administracijos darbuotojams, kad šie kai kam greičiau išduotų statybos leidimą. Vicemeras šiuos įtarimus neigia.  Ikiteisminį tyrimą dėl galimai neskaidrių viešųjų pirkimų Panevėžio savivaldybėje atlieka bendra prokurorų ir ikiteisminio tyrimo tyrėjų grupė iš Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento, Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorų bei Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Panevėžio valdybos pareigūnų.

Šį ikiteisminį tyrimą atliekančių pareigūnų grupei vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius