Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 12 18 /15:27

Iš pareigų atšauktas Kauno miškų urėdas

Aplinkos ministerija praneša, kad Kauno miškų urėdas Saulius Lazauskas pirmadienį atšauktas iš pareigų kaip netekęs pasitikėjimo, nes savo veiksmais sukūrė teisinį netikrumą – jo vadovaujamos miškų urėdijos darbuotojai nebuvo tinkamai informuoti apie būsimą valstybinių miškų ūkio valdymo pertvarką.
Saulius Lazauskas
Saulius Lazauskas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Toks Kauno miškų urėdo elgesys yra netoleruotinas ir vertintinas kaip tiesioginių vadovo pareigų neatlikimas. Už tai gali grėsti baudžiamoji atsakomybė, – sako aplinkos viceministras Martynas Norbutas. – Taip buvo apsunkintas įmonės reorganizavimo procesas, netinkamai vykdytos vadovo pareigos. Miškų urėdijose jau turėjo būti baigta darbuotojų konsultavimo ir informavimo apie pertvarką procedūra.“

Aplinkos ministerija pažymi, kad visi reorganizuojamų miškų urėdijų darbuotojai, išskyrus vadovus (urėdus), išsaugos savo darbo vietas, nebent jie nesutiks toliau dirbti būsimoje įmonėje. Miškininkams darbo sutartyse bus išsaugotas nepertraukiamasis darbo stažas bei kitos garantijos ir lengvatos, numatytos Darbo kodekse.

Aplinkos viceministras Martynas Norbutas BNS sakė, kad baudžiamąją atsakomybę S.Lazauskas gali užsitraukti dėl urėdijai galbūt padarytos žalos, kuri dar bus vertinama.

„Urėdijos vadovas atšaukia reorganizavimo sąlygas, nors teisiškai to daryti negali, neinformavo darbuotojų apie tai, kad nuo sausio pradžios bus kita įmonė (Valstybinių miškų urėdija – BNS). Gali atsirasti dėl tokių veiksmų žala įmonei. Tai nėra galutinis sprendimas, dar bus analizuojama – jeigu bus įrodyta, kad patirta žala, tokiu atveju atsiranda galimybė kreiptis į teismą“, – BNS sakė ministras.

Jis pridūrė, kad naujo vadovo nebus ieškoma, nes kuriama viena įmonė, ir reikės filialų, o ne įmonių vadovų.

Pasak M.Norbuto, kitų metų sausį bus skelbiama atranka į Valstybinių miškų urėdijos vadovus. Šiuo metu 42-ose urėdijose liko apie 20 urėdų, o kitose 22-jose yra laikini vadovai.

M.Norbutas nesieja sprendimo atšaukti S.Lazauską su jo kritika urėdijų reformai.

„Absoliučiai norėčiau nesusieti visuomeninės veiklos ir jo konkretaus darbo, kurį jis turėjo atlikti (...) Norėčiau visiškai atsieti šiuos dalykus, taip būtų elgiamasi su bet kuriuo vadovu, jeigu jis nevykdo savo pareigų“, – aiškino viceministras.

Pats S.Lazauskas teigė dar neturintis informacijos apie jo atšaukimą iš pareigų.

„Kol kas neturiu tos informacijos. Šiuo metu sergu ir be mano žinios jie mane nušalino. Tai gal data yra, kada pasveiksiu, jeigu nušalino“, – BNS sakė S.Lazauskas.

25-erius urėdijos vyriausiuoju inžinieriumi bei urėdo pavaduotoju dirbęs S.Lazauskas Kauno miškų urėdu paskirtas pernai gruodžio 8 dieną.

Praėjusią savaitę urėdijų reformai besipriešinantys visuomenininkai, verslininkai bei politikai apkaltino Vyriausybę permainas vykdant chaotiškai ir paragino jas stabdyti.

2018 m. visos 42 VĮ miškų urėdijos bus konsoliduotos į vieną valstybės įmonę Valstybinių miškų urėdija. Perėjimas prie galutinės vienos valstybės įmonės struktūros su 26-iais regioniniais padaliniais, tikimasi, įvyks iki kitų metų pabaigos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius