-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 29

Iš pavojingo griovio Garliavoje vyrą ištraukusi šeima: „Gerai, kad mirtinai nesušalo“

„Mums baisu, kai žmonės miršta griovyje šalia mūsų namų“, – teigė į redakciją besikreipusi Garliavos Ramybės gatvės gyventoja Irmina. Lapkričio 27 dienos vakarą jos vyras su sūnumi iš gilaus griovio šalia šaligatvio neturinčios gatvės ištraukė aimanuojantį pusamžį vyrą. Šis galėjo ir mirtinai sušalti, nes išsiropšti lauk dėl slidumo – itin sunku. Anksčiau šeima teigia aptikusi čia ir lavonų.
Ramybės gatvė Garliavoje
Ramybės gatvė Garliavoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Ar reikalingi tie grioviai Garliavos Ramybės gatvėje? – tokį klausimą iškėlė į redakciją besikreipusi Irmina. – Čia pat – kapinės. Įsivaizduokit, kiek žmonių palei tą griovį tamsoje eina į jas, ypač lapkričio 1-ąją, per Tėvo ar Motinos dieną. Šaligatvių mūsų gatvėje nėra, žmonės instinktyviai vaikšto šalia krašto, kuo toliau nuo važiuojančių mašinų. Ir jei slysteli...“

Anot jos, jau ne vienas žmogus yra tamsiu paros metu ir kai slidu ėjęs ir į tą griovį įkritęs. Net mirtinai sušalęs. Iki nelaimės nedaug trūko ir lapkričio 27 dienos vakarą.

„Penkiolikmetis mano sūnus apie 21 valandą grįžo iš krepšinio treniruotės. Tik rakindamas duris išsiėmė iš ausų ausinukus ir išgirdo neaiškų kažkokį žodį, kažkas kažką aimanavo griovyje. Pakvietė tėtį – reikėjo ištraukti iš griovio žmogų. Nebūtų buvę jokio garso, niekas nebūtų ir matęs jo ten gulinčio. Manau, nebūtų jis išgyvenęs iki ryto – mirtinai sušalęs“, – teigė Irmina.

Jos vyras, traukdamas nelaimėlį, pats nuslydo, o apačioje – vandens iki kelių. Šlaitas – slidus.

Stop kadrai iš skaitytojos vaizdo medžiagos/Garliavoje į griovį šalia kelio nuslydo vyras
Stop kadrai iš skaitytojos vaizdo medžiagos/Garliavoje į griovį šalia kelio nuslydo vyras

„Nelaimėlis jėgų netekęs, aišku, ir kiek užgėręs. Sunku buvo ištraukti. Kopėčias nuleidome, jis už jų kabinosi. Jei nelaimėlis nebūtų dėjęs pats pastangų, vyras kaži ar būtų jį vienas ištraukęs. Slidu buvo. Ištrauktas tas vyras visas drebėjo. Apdengėme užklotu, pasodinome ant kėdės, nesėdės juk šlapias ir sušalęs ant žemės. Iškvietėme greitąją pagalbą – išsivežė žmogelį. Tikiuosi, viskas jam gerai baigėsi“, – vylėsi moteris.

Būta ir tokių, kuriems pasisekė mažiau. Anot Irminos, prieš 9-erius metus, ankstyvą pavasarį, griovyje prie namų sūnus pastebėjo nejudantį žmogų. Šis jau buvo pajuodęs. Kaip tikina pašnekovė, matyt, neišsikapanojo.

„Kitą lavoną vyras matė gal prieš 8-erius metus. Turėtų būti šaligatvis toje vietoje. Mums baisu, kai žmonės miršta griovy šalia namų. Nesvarbu, kad išgėrę. Labai nesaugu“, – patikino Irmina.

VIDEO: Pavojingas griovys Garliavoje – įkrenta ir žmonės

Važiuoja ne pirmą kartą

Pirmadienio rytą Kauno rajono greitosios medicinos pagalbos stoties darbuotojai 15min patvirtino, kad lapkričio 27 dienos vėlyvą vakarą vyko į Ramybės gatvę dėl į griovį įkritusio ir sušalusio žmogaus.

Vyras, anot greitosios medicinos pagalbos atstovų, išgyveno – jam viskas bus gerai.

Stoties atstovai taip pat patvirtino, kad į šią vietą dėl pavojingo griovio vyksta nebe pirmą kartą.

O štai Kauno apskrities policija apie lapkričio 27 dienos įvykius ar ankstesnes galimas mirtis griovyje informacijos neturi.

„Pranešimo (apie lapkričio 27 dienos įvykį – aut. past.) Kauno apskrities policija nebuvo gavusi, tikriausiai BPC perdavė medikams. Informacijos apie pavojų keliančią vietą pareigūnai nei iš gyventojų, nei iš seniūnijos nėra gavę“, – teigė Kauno apskrities policijos atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė.

Atsižvelgs, kai remontuos

Galbūt Kauno rajono savivaldybė žada tvarkyti Ramybės gatvę, nutiesti šaligatvius arba bent jau atitverti pavojingą griovį?

Kaip 15min teigė Kauno rajono savivaldybės mero patarėjas Edmundas Mališauskas, po žurnalistės kreipimosi, buvo susisiekta su Garliavos seniūne Nijole Tarvydiene. Ši bendravo su policijos atstovais, tačiau šie jokio įvykio Ramybės gatvėje neužfiksavo.

„Apie neva kažkokius Ramybės gatvėje praeityje surastus lavonus nei policija, nei seniūnė nėra girdėję. N.Tarvydienės žiniomis, į griovį įkritęs žmogus turi priklausomybių.

Seniūnė minėjo, kad Ramybės gatvė turi kelkraščius, o minimas lietaus nuotekų griovys yra arčiau sklypo. Ji situaciją aptarė ir su seniūnaičiu Rimu Antanaičiu. Ateityje, planuojant Ramybės gatvės rekonstrukciją, bus aptarti sprendiniai ir dėl šaligatvio, ir dėl griovio“, – patikino Kauno rajono mero patarėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius