Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2013 11 19 /15:00

Iš posto bandoma išversti Šilutės merę Daivą Žebelienę

Šilutės rajono savivaldybėje – perversmo nuojautos. Antradienį pareikštas nepasitikėjimas rajono mere, į tarybą patekusią su partija „Tvarka ir teisingumas“, Daiva Žebeliene.
 Šilutės rajono merė Daiva Žebelienė
Šilutės rajono merė Daiva Žebelienė / silute.lt nuotr.

D.Žebelienė mere tapo, kai praėjusių metų birželį buvo nuversta Šilutės valdžia. „Tvarkos ir teisingumo“ partija netrukus ją pašalino. Nors Šilutės savivaldybės tinklalapyje prie informacijos apie rajono valdžią nurodoma, kad merė vis dar yra šios partijos narė.

Antradienį pranešta, kad iš Šilutės rajono tarybos valdančiosios koalicijos traukiasi konservatoriai. Jie savo rašte piktinosi koalicijos partneriais, esą pažeidusiais susitarimą. Konservatoriams neįtiko sprendimas pradėti mokėti atlyginimus vicemerams, nors šie įsipareigojo dirbti visuomeniniais pagrindais.

Visai neseniai atlyginimą ėmė gauti vicemeras socialdemokratas Algirdas Balčytis. Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš pripažino, kad atlyginimas A.Balčyčiui mokamas neteisėtai. „Manome, kad ši valdančioji koalicija nebesuvokia savo atsakomybės už ekonominę, socialinę bei politinę Šilutės rajono savivaldybės raidą ir nebegali priimti racionalių sprendimų“, – teigiama Šilutės rajono konservatorių rašte.

Nepasitikėjimą mere pareiškė buvęs Šilutės rajono meras, pats išverstas iš posto 2012 birželį, rajono Valstiečių ir žaliųjų lyderis Virgilijus Pozingis bei „darbietis“ Saulius Stankevičius. 

Dar išvakarėse Šilutėje kilo sambrūzdis, kai taryboje sudaryta nauja koalicija, į kurią susijungė Darbo partija, „Tvarka ir teisingumas“, konservatoriai, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei Tarybos narė Stasė Skutulienė. Visi jie turi 14 mandatų taryboje – tiek ir pakaktų naujai daugumai sudaryti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius