Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 11

Iš rinkos surenkami ekologiški grikiai – juose rasta draudžiamo pesticido

Kauno ir Varėnos valstybinių maisto ir veterinarijos tarnybų sprendimais, UAB „Galinta ir partneriai“ gamybos ir fasavimo įmonėms uždrausta tiekti rinkai nesaugius ekologiškus grikių grūdus ir ekologiškas negarintų grikių kruopas, nurodyta surinkti išplatintus produktus iš rinkos ir juos sunaikinti.
Grikiai (kairėje - nekepinti)
Grikiai (kairėje - nekepinti) / „Scanpix“/ „PantherMedia“ nuotr.

Kaip pranešė Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT), atlikus laboratorinius tyrimus, Kauno įmonėje pagamintose ekologiškose negarintose grikių kruopose nustatyta 2,0 mg/kg ekologiškų produktų gamyboje draudžiamo naudoti pesticido – glifosato.

Varėnos įmonės aruode saugomuose ekologiškuose grikių grūduose (25 678 kg) nustatyta 2,8 mg/kg glifosato, o pagamintose ekologiškose garintose grikių kruopose – 0,16 mg/kg.

Nustačius glifosato likučių, taip pat sustabdyta Kauno įmonėje pagamintų ekologiškų garintų grikių kruopų tiekimas rinkai.

Didžiausia leistina glifosato koncentracija grikiuose yra 0,1 mg/kg, bet deklaruojant ekologinę gamybą, pesticidų likučių iš viso neturi būti.

Didžiausia leistina glifosato koncentracija grikiuose yra 0,1 mg/kg, bet deklaruojant ekologinę gamybą, pesticidų likučių iš viso neturi būti.

Patikrinimai UAB „Galinta ir partneriai“ ir UAB „Galintos grūdai“ atlikti gavus informaciją iš VšĮ „Ekoagros“.

Kilus įtarimams, inspektoriai UAB „Galinta ir partneriai“ papildomai atrinko negarintų ir garintų grikių mėginius ištirti laboratorijoje. Kol nebus gauti laboratorinių tyrimų rezultatai, šių partijų grikių kruopas laikinai uždrausta realizuoti.

Vartotojai, įsigiję nurodytų partijų UAB „Galinta ir partneriai“ pagamintų ekologiškų garintų ir negarintų grikių kruopų, gali jas grąžinti prekybininkams ir atgauti sumokėtus pinigus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius