Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 12

Iš Romos parskrendantis choras „Langas“ teigia nesulaukiantis pagalbos: padėkite grįžti iš oro uosto

Į Romoje planuotą Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio minėjimą išvykęs choras iš Italijos grįžta ketvirtadienio vakarą. Anot jo vadovės Ritos Kraucevičiūtės, visi choristai į koronaviruso grėsmę žiūri atsakingai ir pasirengę saviizoliacijai, tačiau jų prašymo saugiai sugrįžti iš oro uosto neišgirdo nė viena institucija.
Choras „Langas“ Lietuvos ambasadoje Romoje
Choras „Langas“ Lietuvos ambasadoje Romoje / Choro „Langas“ nuotr.

Į Italiją choras „Langas“ išskrido kovo 5 dieną.

R.Kraucevičiūtė 15min ketvirtadienį tikino, kad tai tikrai nebuvo neapgalvotas žingsnis.

„Prieš tai bendravome su ambasada, kuri mus pakvietė į Kovo 11-osios renginį, jie pasakė, kad Romoje buvo tik trys atvejai, tie žmonės jau pasveiko. Patikino, kad visiškai saugu – jokie renginiai neatšaukiami ir kad mes drąsiai galime važiuoti, tą patį mums pasakė ir Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) jau prieš išskrendant – jie žinojo, kad mes skrendame“, – pasakojo ji.

Anot choro vadovės, padėtis pasikeitė kovo 9 dieną.

Užsienio žiniasklaida rašo, kad pastaruoju metu Romos gatvės yra tuščios. Regione, kuriame yra Romos miestas, šiuo metu yra patvirtinti 144 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, jų skaičius auga.

Chorui jau nuvykus koncertas, kuriame „Langas“ turėjo dainuoti, buvo atšauktas.

Mes izoliavomės, mes čia vieni.

22 žmonių choras į Lietuvą ketina sugrįžti ketvirtadienio vakarą. Šiuo metu choras vis dar yra Romoje, izoliacijoje. Choras apsistojo lietuviškuose svečių namuose „Villa Lituania“, be choristų, pastate nieko daugiau nėra.

„Mes izoliavomės, mes čia vieni“, – pasakojo ji.

Choro vadovė patikino, kad nė vienam žmogui jokie ligos simptomai nepasireiškė.

„Mes visi jaučiamės gerai. Praktiškai nebuvo mums galimybių čia užsikrėsti – dėl to tai jūs galite būti ramūs. Mes viską vykdysime, ko reikalauja Vyriausybė“, – pasakojo ji.

Pagalbos rankos niekas netiesia

Pasak R.Kraucevičiūtės, šiuo metu kreipiamasi į valstybės institucijas ir prašoma padėti žmonėms sugrįžti į namus. Tačiau jokios pagalbos, anot pašnekovės, niekas nežada.

„Klausimas, ar Lietuvos tarnybos pasirūpins lėktuvo keleivius parvežti į izoliavimo vietas, ten, kur mes karantinuosimės. Kad galėtume išvengti bet kokio kontakto su artimaisiais ar su taksistais, ar su žmonėmis viešajame transporte“, – sakė ji.

Anot pašnekovės, su tokiu prašymu kreipusis į valstybines institucijas ji išgirdo rekomendaciją parvykus skambinti pagalbos telefonu 112.

„Mes skambinome gal kelioms institucijoms – ir savivaldybei skambinome, ar kažkas apie tai galvoja, ir NVSC, ar jie apgalvojo tokį dalyką. Mes anketas visas užpildėme elektroniniu būdu ir laikomės visų nurodymų“, – patikino R.Kraucevičiūtė.

Anot jos, trečiadienio vakarą choristai ilgai apie tai kalbėjosi, ji turi visų žmonių patikinimus, kad jie save izoliuos.

„Tikrai užtikrinsime visą saugumą, kad nesijaudintų Lietuvos žmonės. Bet lėktuvas bus pilnas žmonių, mes kai registravomės, mes matėme. Bet kaip tie žmonės gali sugrįžti į karantinavimosi vietas?“ – klausė pašnekovė.

Tikrai užtikrinsime visą saugumą, kad nesijaudintų Lietuvos žmonės. Bet lėktuvas bus pilnas žmonių, mes kai registravomės, mes matėme.

Sulaukė grasinimų ir raginimų negrįžti

Ji nenorėjo sakyti, kada konkrečiai choras parvyksta į Lietuvą, nes jo nariai jau sulaukė grasinimų.

Situaciją choras „Langas“ papasakojo ir savo feisbuko puslapyje, tačiau sulaukė ir raginančių negrįžti komentarų.

R.Kraucevičiūtė teigė, kad reikia nuraminti paniką keliančius žmones.

„Prašytume nekelti panikos, nes mes ne kokie laukiniai ir viską suprantame. Mes tikrai labai rimtai į padėtį žiūrime ir vykdome visus nurodymus ir rekomendacijas. Jaučiamės visi gerai, nė vienam nėra jokių net ženklų“, – pabrėžė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius