Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 01 /14:35

Iš Sergejaus Roldugino reikalaujama atimti kauniečių įteiktą Santakos garbės ženklą

Dėl Sergejaus Roldugino, kuris buvo įtrauktas į naująjį Europos Sąjungos „juodąjį sąrašą“, Lietuvos žaliųjų partija kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę. Partija reikalauja atimti iš šio asmens II laipsnio Santakos garbės ženklą, – pranešimu spaudai informuoja Lietuvos žaliųjų partija.
Vladimiras Putinas ir Sergejus Rolduginas
Vladimiras Putinas ir Sergejus Rolduginas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

S.Rolduginas šiuo metu yra įtrauktas į sąrašą asmenų, kuriems taikomos Europos Sąjungos sankcijos dėl Rusijos taikomos karinės agresijos prieš Ukrainą.

Jis anksčiau taip pat ne kartą figūravo tarptautinės žiniasklaidos atliekamuose tyrimuose (pvz. „Panama Papers“), kaip pinigų plovimo schemų dalyvis ir organizatorius, Rusijos valdančiajam režimui artimas ir finansiškai su juo susijęs žmogus.

Donato Gvildžio / 15min iliustracija/Vladimiro Putino bičiulis Sergejus Rolduginas – ne vienintelis Rusijos politinio elito atstovas, kurio pėdsakai rasti Troika Laundromat
Donato Gvildžio / 15min iliustracija/Vladimiro Putino bičiulis Sergejus Rolduginas – ne vienintelis Rusijos politinio elito atstovas, kurio pėdsakai rasti Troika Laundromat

„Nors S.Rolduginas yra talentingas violončelininkas ir dirigentas, mūsų nuomone, jo reputacija nėra suderinama su Kaunui nusipelniusiems asmenims keliamais orumo standartais. Ar Kauno savivaldybė išties nori, kad garbės ženklus nešiotų tokie asmenys? Manau, jau turime daugiau nei reikia priežasčių šį garbės ženklą iš S.Roldugino atimti“, – sako Rūta Andriuškevičienė, Lietuvos žaliųjų partijos Kauno miesto skyriaus vadovė.

Dėmesį į šį asmenį savo socialinio tinklo paskyroje atkreipė Šarūnas Černiauskas, vienas iš žurnalistų, prisidėjusių prie „Panama Papers“ tyrimų, kurie ir atskleidė S.Roldugino vaidmenį pinigų plovimo schemose.

Tiesa, prieš keletą metų klausimas dėl S.Roldugino garbės ženklo anuliavimo jau buvo keltas, bet tuomet Kauno meras tam pagrindo nematė.

„Sputnik“ / „Scanpix“ nuotr./Sergejus Rolduginas
„Sputnik“ / „Scanpix“ nuotr./Sergejus Rolduginas

„Tikimės, kad šįkart Kauno meras nuomonę pakeis. O jei ne, tai ko tuomet vertas toks garbės ženklas? Leisdama jį nešioti tokiems asmenims Kauno savivaldybė sutepa paties apdovanojimo vardą ir menkina kitus, išties šio apdovanojimo nusipelniusius, asmenis“, – pranešime spaudai pastebi Lietuvos žaliųjų partijos narys Martynas Petraitis, vienas kreipimosi iniciatorių.

​​2-ojo laipsnio Santakos garbės ženklu apdovanojami Kaunui nusipelnę asmenys, pasižymėję ypač uoliu ir sąžiningu darbu bei visuomenine veikla.

Kauno mero Visvaldo Matijošaičio patarėjas Tomas Jarusevičius BNS antradienį sakė, kad šiuo metu peržiūrimi visi miesto apdovanojimus ir garbės ženklus gavę asmenys, siekiant įvertinti, ar tarp jų nėra daugiau asmenų, kurių veikla nėra suderinama su gautu apdovanojimu.

Sprendimai, pasak mero atstovo, bus priimami vienu kartu dėl visų atvejų, taip pat ir dėl S.Roldugino. Vis dėlto, kadangi per daugybę metų miesto apdovanotų asmenų yra daug, tai nėra greitas procesas.

Mero pavaduotojas Andrius Palionis 15min teigė, kad šios kadencijos miesto tarybai ši informacija yra nauja. Jis patikino, kad yra peržiūrimas visas apdovanotų žmonių sąrašas, kad „neišlįstų dar kokių siurprizų“.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Andrius Palionis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Andrius Palionis

„Norime susisteminti informaciją ir tuomet bus pateikti sprendimai“, – teigė A.Palionis, pabrėžęs, kad paaiškėję istoriniai faktai nedaro miestui garbės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius