Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 08 12

Iš stotelės į autobusą Kaune – tik plaukte arba su botais: savivaldybė perspės rangovą

S.Žukausko gatvės Kaune remontas tapo nepakeliamu viešuoju transportu besinaudojantiems kauniečiams – jei stipriau palyja, autobuso jie priversti laukti stovėdami ant gatvės, nes stotelės prieigos paskęsta didžiulėje baloje. Kauno valdžia pažadėjo perspėti gatvę remontuojančią įmonę ir tikina, kad tokia situacija ateityje nepasikartos.
Apsemta viešojo transporto stotelė Kaune
Apsemta viešojo transporto stotelė Kaune / Skaitytojos nuotr.

„Norint patekti į Eigulių stotelę S.Žukausko gatvėje, teko eiti gatve, šalia mašinų, kurios irgi vos pratelpa, dar ir vilkikas kaip tik pravažiavo. Jei daugiau žmonių, išvis neaišku, kur jiems laukti. Gretimos stotelės iki klinikų (Žukausko, Lozoraičio) irgi panašių būklių.

Ir taip jau kelias savaites: išeini ir nežinai, kur bus naujiena“, – piktinosi į 15min besikreipusi skaitytoja Agnė.

Skaitytojos nuotr./Apsemta viešojo transporto stotelė Kaune
Skaitytojos nuotr./Apsemta viešojo transporto stotelė Kaune

Pasak jos, abiejose gatvės pusėse – grioviai, į kuriuos viešasis transportas, suprantama, nevažiuoja. Žmonės laukia stotelėje ant šaligatvio ir eina link autobusų bei troleibusų per griovį. Tačiau tai buvo galima daryti, kol šis nevirto pelke.

„Beliko eiti į kitas stoteles, bet jos irgi apkasinėtos, sunkiai prieinamos. Remontas vyksta jau kelias savaites, įvairių stadijų būta, bet šita, kokią radome savaitgalį...“ – stebėjosi skaitytoja.

15min kreipėsi į Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėją Aloyzą Pakalniškį. Šis padėkojo už informaciją ir atsiprašė už nepatogumus.

„Perspėjome rangovus, kad kiek įmanoma greičiau sutvarkytų kelio remonto darbų padarinius ir ateityje užtikrintų, jog tokia situacija nepasikartos“, – patikino savivaldybės atstovas.

Paklaustas, kodėl numačius kelio remonto darbus, viešojo transporto sustojimai laikinai nebuvo perkelti į kitas vietas, jis atsakė, kad tai daroma tik esant būtinybei.

„Šiuo atveju negalėjome iš anksto numatyti nuotraukose užfiksuotų padarinių, todėl stotelės perkėlimo klausimas nebuvo svarstytas. S.Žukausko gatvė – vienas iš arterinių miesto kelių, kurio remonto darbai susideda ne tik iš važiuojamosios dalies, bet ir šaligatvių, aplinkos atnaujinimo.

Gatvės remonto darbus planuojama pabaigti kitais metais“, – teigė A.Pakalniškis.

15min pasiteiravo ir „Kauno autobusų“, ar jiems kyla sunkumų dėl tokio privažiavimo prie stotelių. Įmonės atstovė atsakė, kad bendrovė pakomentuoti šios situacijos negali, nes viešojo transporto stotelės tiesiogiai „Kauno autobusams“ nepriklauso ir nėra jų vykdomų veiklų dalis. Tiesioginė ir pagrindinė bendrovės veikla – keleivių vežimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius