Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Paaiškėjo Sakartvelo kalnuose žuvusių trijų lietuvių alpinistų tapatybės

Iš trijų Sakartvelo kalnuose žuvusių alpinistų du yra Biržų gyventojai, R.Leskausko odontologijos klinikos darbuotojai. Trečias žuvusysis yra kaunietis.
Tetnuldis, Sakartvelas
Tetnuldis, Sakartvelas / 123RF.com nuotr.

Biržų laikraštis „Šiaurės rytai“ skelbia, kad žuvo gydytojas odontologas, alpinistas Mindaugas Leskauskas ir klinikoje dantų technike dirbusi Ieva Paužolytė.

Trečioji tragedijos auka yra Audrius Peseckas iš Kauno.

Lietuvos alpinizmo asociacijos vadovas Arūnas Kamandulis BNS sakė negalintis patvirtinti žuvusiųjų tapatybės.

„Tapatybės aiškios, bet aš neturiu įgaliojimų patvirtinti tapatybės, mes sutarę esam, kad pavardžių bent aš neskelbsiu“, – BNS sakė A.Kamandulis.

Jis teigė taip pat neturintis duomenų, kokiomis aplinkybėmis įvyko nelaimė, o alpinistų palaikai į Lietuvą turėtų būti pargabenti kitą savaitę.

„Kadangi liudininkų nėra ir nebuvo, tik tiek ir žinome, kad gelbėtojai rado juos visus tris kartu nukritusius. Šiuo metu su draudimo ir asistavimo kompanijomis vyksta derinimas, kol kas neaišku, bet tikimės, kad kitos savaitės pradžioje galbūt (palaikai bus pargabenti)“, – sakė Lietuvos alpinizmo asociacijos vadovas.

Trys lietuvių alpinistai žuvo Sakartvele kopdami į Tetnuldžio viršūnę.

Pasak Sakartvelo žiniasklaidos, alpinistai buvo rasti Svanetijos regione šiaurės rytinėje Sakartvelo dalyje, ties Tetnuldžio viršukalne, ryšys su jais nutrūko prieš kelias dienas. Sekmadienį jų paieškai gelbėtojai buvo pasitelkę sraigtasparnius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius