Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 06 24

Iš Ukrainos karo lauko į Lietuvą bus nešama Ukrainos vėliava

Iš Ukrainos karo lauko į Lietuvą bus nešama Ukrainos vėliava, vyks akcija „Keliu vėliavą už Ukrainą NATO!“
Laisvės gynėjų dienos minėjimas Kaune
Lietuvos ir Ukrainos vėliavos / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Kelionė pradedama sekmadienį iš Maidano aikštės Kyjive, ją per Ukrainą, Lenkiją ir Lietuvą iki Vilniaus neš Ukrainos sportininkai, žinomi žmonės bei kariai, taip pat Lietuvos sportininkai, atlikėjai, visuomeninių organizacijų atstovai ir daugybė kitų, pranešė LRT.

Liepos 11-ąją, Ukrainos vėliavai iš fronto pasiekus Lukiškių aikštę, vyks baigiamasis koncertas su lietuvių ir ukrainiečių atlikėjų pasirodymais, o nuo liepos 7-osios gyventojai bus kviečiami išreikšti savo palaikymą keldami Ukrainos vėliavas.

„Lietuvoje vyksiantis NATO viršūnių susitikimas – proga dar kartą susivienyti ir pasaulio lyderiams parodyti savo palaikymą karo niokojamos Ukrainos siekį tapti NATO šalimi. Po sėkmingos RADAROM akcijos, vėl vienijamės su didžiausiomis labdaros organizacijomis ir kviečiame nelikti abejingais, sekti bėgikų nešamos Ukrainos vėliavos iš fronto kelionę bei kelti Ukrainos vėliavas savo gatvėse ir namų languose. Ne kartą jau įrodėme, kad kartu galime padėti Ukrainai, o susitelkę vienam tikslui atkreipsime ir viso pasaulio dėmesį“, – pranešime sako LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Iš Ukrainos karo lauko nešama vėliava suplevėsuos Vilniuje su tūkstančiais kitų.

Ukrainos vėliavai iš karo lauko pasiekus Lietuvą, gyventojai kviečiami išreikšti savo palaikymą ir pritarimą Ukrainos narystei NATO paprastu veiksmu – keliant Ukrainos vėliavas ant savo namų, biurų, balkonų, langų ar automobilių. Vėliavas kelti kviečiama nuo liepos 7 dienos iki pat NATO viršūnių suvažiavimo pabaigos liepos 12-osios.

„Kviečiame visus nuo liepos 7 d. prie savo namų, prie įstaigų, languose, balkonuose ir automobiliuose iškelti ukrainietišką dvispalvę. Laikykime jas bent iki 13 dienos, kad pasaulis pajustų mūsų paramos jėgą. Kitą kartą jas kelsime, kai Ukraina švęs visų mūsų pergalę“, – ragina „Blue / Yellow“ steigėjas Jonas Ohmanas.

Prie akcijos „Keliu vėliavą už Ukrainą NATO!“ jungiasi valstybinės institucijos ir privatūs verslai, o organizatoriai žada gyventojams, kad Ukrainos vėliavų užteks visiems, norintiems parodyti savo palaikymą.

Akciją organizuoja paramos Ukrainai organizacijos „Blue / Yellow“,„Stiprūs kartu“ bei LRT.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius