Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 06

Iš V.Tutkaus vadovautos asociacijos perėjusios įmonės kuria naują susivienijimą

Iš Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos, kuriai anksčiau vadovavo atsargos generolas leitenantas Valdas Tutkus, perėjusios įmonės įsteigė naują gynybos verslo susivienijimą – Nacionalinę gynybos pramonės asociaciją.
Valdas Tutkus
Valdas Tutkus / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 1 Valdas Tutkus

Pastaroji susikūrė pernai gruodžio viduryje, į ją susibūrus bendrovėms „Jametana“, „Elsis“, „Autokurtas“, „LiTak-Tak“ ir Baltijos pažangių technologijų institutui. Antradienį ją papildė bendrovė „Martonas“.

Dabartinis Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos direktorius Gintaris Šatkus BNS patvirtino, kad dalis minėtų įmonių anksčiau priklausė jo vadovaujamai asociacijai, o kelios tebepriklauso iki šiol.

Nacionalinė gynybos pramonės asociacija pranešė, kad jai vadovaus atsargos pulkininkas Vaidotas Malinionis. Jis anksčiau yra vadovavęs ir Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijai.

Tuo metu Nacionalinės gynybos pramonės asociacijos prezidentu tapo vienas iš SEB Vilniaus banko įkūrėjų, ilgametis jo prezidentas ir valdybos pirmininkas, šiuo metu bendrovei „Jametana“ vadovaujantis Julius Niedvaras.

„Pati mintis gimė, kadangi ieškojome būdų, kaip dalintis informacija, kaip vieni kitiems pasinaudoti kolegų patirtimi. (...) Kviesime ir kitas norinčias prisijungti kompanijas“, – BNS sakė J.Niedvaras.

„Jaučiame, kad yra susidomėjimas ir mes tikrai laiku atsiradom rinkoje“, – pridūrė jis.

Jis nekomentavo, kodėl jo įmonė pasitraukė iš Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos. Taip pat J.Niedvaras neatsakė į klausimą, ar jo įmonės pasitraukimas iš asociacijos susijęs su buvusio jos vadovo V.Tutkaus pareiškimais apie šarvuočių įsigijimo konkursą.

Nacionalinės gynybos pramonės asociacijos pranešime spaudai nurodoma, kad asociacija sieks „nacionalinio saugumo stiprinimo bei nacionalinės pramonės ir mokslo įstaigų, dirbančių gynybos srityje, skaidraus interesų atstovavimo“.

„Siekiant išlaikyti viešą, efektyvų ir nenutrūkstamą gynybos sistemos vystymą, būtina susitelkti visiems gynybos sistemos dalyviams ir čia savo vietą turi rasti nacionalinės pramonės įmonės bei mokslinės institucijos, dirbančios gynybos sistemai“, – pranešime cituojamas asociacijos direktorius V.Malinionis.

Buvęs Lietuvos gynybos ir saugumo pramonės asociacijos vadovas V.Tutkus pernai rugsėjį pranešė, kad iš pareigų traukiasi „dėl patiriamo spaudimo iš kai kurių finansinių grupių“. Vėliau buvęs kariuomenės vadas patikslino, kad jo pasitraukimas iš asociacijos susijęs su Lietuvos vykdomu konkursu pėstininkų kovos mašinoms įsigyti.

Tada V.Tutkus pareiškė, kad politinis sprendimas įsigyti vokiškas pėstininkų kovos mašinas „Boxer“ priimtas dar prieš metus. Tuo metu krašto apsaugos ministras Juozas Olekas ir kariuomenės vadas generolas leitenantas Jonas Vytautas Žukas tai neigė, sakydami, kad iki tol šarvuočius buvo renkamasi iš kelių variantų.

Tuo metu portalas delfi.lt pernai rugsėjį rašė, kad iš tuometinio asociacijos vadovo susirašinėjimo su „Boxer“ gaminančiu Vokietijos konsorciumu „Artec“ matyti, jog pats V.Tutkus galėjo daryt spaudimą ir proteguoti kai kurias įmones. V.Tutkus tokias prielaidas kategoriškai neigė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius