Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 16

Iš Valdovų rūmų kasdien skambės „Lietuva brangi“

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje, Valdovų rūmuose, prasidės metus truksianti akcija – čia kasdien bus atliekama kompozicija „Lietuva brangi“.
Lietus negailestingai merkia Vilnių
Valdovų rūmai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pagal Maironio žodžius sukurtas kūrinį „Lietuva brangi“, tituluojamą antruoju Lietuvos himnu, kas vakarą iš Valdovų rūmų atliks trimitininkas Mindaugas Lapė ir jo studentai.

Kūrinio atlikimo laikas – 19 val. 18 min. – žymi Lietuvos valstybingumo atkūrimo metus: 1918-uosius.

Pasak sostinės savivaldybės, kūrinio atlikimo laikas – 19 val. 18 min. – žymi Lietuvos valstybingumo atkūrimo metus: 1918-uosius.

„Kviečiu visus laisvus ir neabejingus savo istorijai vilniečius šio trimitininko grojimu kasdien paminėti artėjantį Lietuvos valstybingumo atkūrimo šimtmetį. Tegul tai tampa gražia tradicija, apie kurią sužinos ne tik Lietuvos, bet ir viso pasaulio miestai ir miesteliai. Simboliška ir tai, kad trimitas skambės iš Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmų. Sąmoningai pradedame šių metų vasario 16-ąją, 19 val. 18 min. ir iki pat 2018 m. vasario 16 d. sostinėje trimituosime laisvę ir valstybingumą“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Savivaldybė pažymi, jog tam, kad projektas gyvuotų visas 365 dienas, reikės pilietiškai nusiteikusių įmonių ir asmenų paramos. Visi, norintieji ir galintieji prisidėti prie projekto, bus kviečiami paremti iniciatyvos gyvavimą.

Eilėraštis „Lietuva brangi“ pirmą kartą publikuotas 1895 metais Jono Mačiulio-Maironio kūrybos rinkinyje „Pavasario balsai“, o muzikinę aranžuotę jam sukūrė kompozitorius Juozas Naujalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius