Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 09

Išaiškintas stambus elektros energijos grobstymo atvejis

Balandžio 8 dieną, Šilutės rajone atskleistas dvigubas nusikaltimas. Miške aptiktas „naminukės fabrikėlis“, kurio įrenginiams buvo naudojama vogta elektros energija.
Elektros lemputė
Elektros lemputė / Photos.com nuotr.

„VST“ specialistams, analizuojant suvartotos elektros energijos kiekį, kilo įtarimų, kad Šilutės rajone ypač stambiu mastu gali būti vagiama elektros energija.

Šilutės rajone Žalgirių kaime, akcinės bendrovės „VST“ specialistai, atlikdami elektros linijos patikrą pastebėjo, kad nuo oro linijos atramos nelegaliai pajungtas elektros kabelis. Jis buvo įkastas į žemę ir vedė link miške stovinčio vagonėlio, kuriame sumontuota įranga naminės degtinės gamybai. Iškvietus policijos pareigūnus nustatytas ir sodybos savininkas, anksčiau jau teistas už naminės degtinės gaminimą ir laikymą. Minėtam asmeniui surašytas neapskaitinio elektros vartojimo aktas. Visų nelegaliai įrengtų elektros įrenginių galingumas – 19 kW. Akcinei bendrovei „VST“ padarytas nuostolis siekia daugiau kaip 56 tūkstančių litų.

„VST“ specialistai nuosekliai dirba siekdami atskleisti nelegalius elektros energijos vartojimo atvejus. Šilutės rajone toks atvejis jau ne pirmas, todėl šiam rajonui skirsime dar griežtesnę patikrą, kad visi vagišiai būtų išaiškinti ir susilauktų reikiamo atpildo,“ – sako akcinės bendrovės „VST“ Vidaus kontrolės tarnybos departamento vadovas I. Šulinskas.

2008 metais „VST“ aptarnaujamoje teritorijoje iš viso surašyta 427 neapskaitiniai elektros vartojimo aktai.

Pernai iš viso buvo įvykdyta 170 vagysčių. Jų metų pavogta daugiau kaip 3 tonos aliuminio laidų ir apie 26 tonos transformatorinės alyvos, sugadinti 37 transformatoriai. Per praėjusius metus dėl vagišių kaltės be elektros energijos buvo likę daugiau kaip tūkstantis klientų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius