-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 20

Išaugo internautų dėmesys Daliai Grybauskaitei, Zigmantui Balčyčiui ir Valdemarui Tomaševskiui, kiti kandidatai grimzta užmarštin

Pasibaigus pirmajam Prezidento rinkimų turui, nuomonių skaičius apie kandidatus, lyginant su ankstesne savaite, išaugo 15,5 poc. Žiniasklaidos stebėsenos ir analizės bendrovė „Mediaskopas“ pastebėjo, kad apie kandidatus, patekusius į antrąjį prezidento rinkimų turą, buvo diskutuota dar aktyviau nei iki šiol, ir tai – natūralu, tačiau įdomu, jog išaugo dėmesys ir dar vienam kandidatui – Valdemarui Tomaševskiui. Tuo tarpu diskusijos apie likusius kandidatus aprimo.
Dalia Grybauskaitė ir Zigmantas Balčytis
Dalia Grybauskaitė ir Zigmantas Balčytis / BFL nuotr./15min fotomontažas

20-ąją metų savaitę (2014 m. gegužės 12–18 d.) socialinėje medijoje tarp kandidatų daugiausia dėmesio sulaukė dabartinė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė (nuomonių skaičius per savaitę išaugo dar 41,2 proc.)

Apibendrinant galima teigti, jog Prezidentės Dalios Grybauskaitės populiarumas internete didžiulis – pagal paminėjimų skaičių savo konkurentą Zigmantą Balčytį ji lenkia beveik dukart.

Naglis Puteikis užleido antrąją poziciją Zigmantui Balčyčiui – komentarų skaičius apie šį kandidatą išaugo net 4,6 karto (interneto portalų komentaruose, tinklaraščiuose, forumuose bei socialiniuose tinkluose „Facebook“ ir „Twitter“ išreikštos 4276 nuomonės dėl Z. Balčyčio).

Naglio Puteikio populiarumas krito daugiau nei du kartus (nuo 3637 iki 1428 paminėjimų), o į ketvirtąją poziciją netikėtai pakilo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis V.Tomaševskis (nepaisant to, jog kandidato kova dėl Prezidento posto baigėsi, jo paminėjimų skaičius per savaitę išaugo nuo 796 iki 1048 – ypač aršiai komentuotas jo sprendimas įsisegti Georgijaus juostelę).

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Valdemaras Tomaševskis
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Valdemaras Tomaševskis

Tuo tarpu „Facebook“ populiarumas po pirmojo rinkimų turo žymiai sumenko Ši tendencija ypač ryški tarp kandidatų, kuriems kova dėl Prezidento posto jau baigėsi: B.Ropės paminėjimų skaičius šiame socialiniame šiame tinkle susitraukė beveik 5 kartus (nuo 356 iki 73),  A.Zuoko – 4 kartus (nuo 469 iki 157), A.Paulausko – 3 kartus (nuo 587 iki 187), N.Puteikio – 2,3 karto (nuo 699 iki 300).

Apibendrinant galima teigti, jog Prezidentės Dalios Grybauskaitės populiarumas internete didžiulis – pagal paminėjimų skaičių savo konkurentą Zigmantą Balčytį ji lenkia beveik dukart. Sekmadienį paaiškės, ar virtualusis populiarumas nulems pergalę ir realiuose Lietuvos Respublikos Prezidento rinkimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius