Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 19

Išbandydami renovuotą aikštę klaipėdiečiai susirungė kiemo krepšinio turnyre

Šeštadienį klaipėdiečiai susirungė kiemo krepšinio turnyre, kuris įvyko renovuotoje aikštelėje, esančioje Nidos g. 54–56 ir Naikupės g. 16 namų kieme.
Apleistos krepšinio aikštelės renovacija – Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos iniciatyvos „Mūsų kiemas“ dalis.
Apleistos krepšinio aikštelės renovacija – Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos iniciatyvos „Mūsų kiemas“ dalis. / NPAA

Šventės dalyviai buvo kviečiami suburti komandas iš trijų asmenų ir susirungti krepšinio turnyre trys prieš tris arba jėgas galėjo išmėginti vienoje iš individualių rungčių: kamuolio mėtymo į krepšį iš skirtingo nuotolio, kamuolio varymo estafetėse.

„Smagu, kad žmonės neišsigando pesimistinių oro prognozių, išėjo į kiemą ir sudalyvavo krepšinio aikštelės atidarymo šventėje. Klaipėdos daugiabučių kiemuose labai daug dešimtmečiais pamirštų krepšinio aikštelių, kurias dar būtų galima prikelti naujam gyvenimui. Tik, deja, iniciatyvos trūksta. O kaip matome iš šiandien susirinkusių žmonių – tokia iniciatyva būtina. Juk beveik kiekvienas lietuvis yra neabejingas šiai sporto šakai, ir, esant progai, mielai pamėto į krepšį. Norisi tikėti, kad šis daugiabučių administratorių darbas taps sektinu pavyzdžiu“, – sakė Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos (NPAA) Klaipėdos regiono atstovas Mindaugas Genys.

Apleistos krepšinio aikštelės renovacija – Nacionalinės pastatų administratorių asociacijos (NPAA) iniciatyvos „Mūsų kiemas“ dalis. Aikštelės atnaujinimo darbus finansavo ir gyventojus į kiemo krepšinio turnyrą sukvietė daugiabučius šiame rajone administruojanti įmonė „Marių valdos.

„Nedaug iš šios krepšinio aikštelės bebuvo likę. Aikštelė buvo pamiršta kone nuo nepriklausomybės laikų. Pakeitėme krepšinio stovus, lentas, uždėjome tinklelius ir atlikome dar keletą smulkių darbų. Smagu, kad aikštelė vėl tapo žmonių susibūrimo vieta, kur galima susitikti su draugais ir pamėtyti į krepšį“, – sakė Virginijus Dobrovolskas, krepšinio aikštelę atnaujinusios įmonės „Marių valdos“ direktorius.

Kiemo krepšinio turnyro dalyviai taip pat džiaugėsi neatpažįstamai pasikeitusia krepšinio aikštele: „Ir seniau čia su draugais rinkdavomės, tačiau krepšinio pažaisti nelabai išeidavo. Net lentos nebebuvo. Čia dažniausiai kokį kvadratą lošdavome, o krepšinio žaisti eidavome į mokyklos stadioną. Dabar galėsime kas dieną praktikuotis čia“, – džiaugėsi dvylikametis  Martynas.

Artimiausiu metu „Mūsų kiemas“ iniciatyva daugiabučius administruojančios įmonės Klaipėdoje planuoja atnaujinti dar vieną krepšinio aikštelę Reikjaviko gatvėje – čia taip pat įvyks aikštelės atidarymo šventė.

Prie iniciatyvos „Mūsų kiemas“ Klaipėdoje yra prisijungusios net šešios daugiabučius namus administruojančios įmonės: „Marių valdos“, „Mūsų namų valdos“, „Buitis be rūpesčių“, „Ąžuolyno valda“, „Pempininkų valdos“ ir „Vingio valdos“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius