Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 13

Išbandymai pirmakursiams: įveikti Minijos upę ir dilgėlynus

Klaipėdos universiteto pirmakursiai savaitgalį keliavo į išbandymų kupiną žygį. Jiems teko ne kartą sušlapti brendant per Minijos upę, įveikti stačius krantus, praminti dilgėlynus.
Vandens kliūtis.
Vandens kliūtis. / KU nuotr.
Temos: 1 Žygis

Klaipėdos universiteto studentų krepšinio komandos fanų klubas „Baltijos žaibas“ kvietė visus, ką tik tapusius šios Alma mater studentais pirmakursius į žygi Minijos upės kanjonais. Į žygį patraukė 17 drąsuolių.

KU nuotr. /Žygyje lydėjo šypsenos.
KU nuotr. /Žygyje lydėjo šypsenos.

Žygio dienos ryta susirinkę Klaipėdos traukinių stotyje ir daugelis tik pirmą kartą susitikę Klaipėdos universiteto pirmakursiai nedrąsiai žvalgėsi vieni į kitus ir išklausę trumpą žygio instruktažą įlipo į traukinį, kuriuo nuvyko į Kūlupėnus. Iš pradžių planuota vykti į Šateikius, tačiau žygio vadovas, doc. dr. Vidimantas Raudys pasitaręs su klubo senbuviais nusprendė pakeisti žygio maršrutą šiek tiek lengvesniu.

Nors visi jaunuoliai iš žygio grįžo pavargę bei išsunkti, tačiau kupini naujų įspūdžių ir sustiprėję dvasiškai. Žygeiviams teko sušlapti ir keletą kartu perbristi Minijos upę, įveikti stačius ir tankiai apaugusius krūmynais Minijos kanjonus bei praminti takus dilgėlynuose, tačiau visa tai atpirko nepakartojamas gamtovaizdis, geras oras ir puiki kompanija. Visi dalyvavę žygyje, doc. dr. V. Raudžio iniciatyva, buvo pakrikštyti į kalniečius. Grįždami namo studentai neslėpė džiaugsmo ir visą laiką dalinosi patirtais įspūdžiais, o Klaipėdą pasitiko plačiomis šypsenomis. Nežinantiems sunku būtų buvę atspėti, jog šie jaunuoliai susipažino tik vakar.

„Įspūdingas žygiukas, nebejaučiau nei kojyčių, nei rankyčių, bet visą laiką džiaugiausi ir buvau patenkintas viskuo,  tikrai nesigailiu, kad sudalyvavau“ –  dalinosi įspūdžiais Klaipėdos universiteto pirmakursis Renatas Šiuparis.

„Smagu visuomet dalyvauti tokiuose renginiuose kur galima ir su žmonėmis pabendrauti ir aktyviai laiką praleisti. Visiems patarčiau kuo daugiau tokio tipo veiklų, o tai sukerpėsim prie mokslų ar prie kompiuterių.“ – džiaugėsi pavykusiu žygiu klubo senbuvis Saulius Razmas.

KU nuotr. /Pirmakursių žygio akimirkos.
KU nuotr. /Pirmakursių žygio akimirkos.

„Mes buvome maloniai palepinti pačios gamtos - giedras, vasariškai karštas oras lydėjo mus abi dienas. Nors nemažai jėgų reikalavo žygiavimas galėjome ramiai, neskubėdami mėgautis kraštovaizdžiu ir saule, šį nuostabų gamtovaizdį įamžinti nuotraukose. Prarastas jėgas grąžino Minijos gėlas vanduo ir mūsų pačių susikurta gera nuotaika. Vakarojant turėjome progą vienas kitą geriau pažinti, išbandyti savo jėgas estafetėse ir įvairiose mums parengtose užduotyse. Noriu palinkėti ir toliau nepabūgti dilgėlių bei šabakštynų ir kitą vasarą vesti studentus į tolimesnį žygį. O žygio kolegoms - noro keliauti!“ – taip komentavo žygį miesto komfortą iškeitusi į gamtos teikiamus džiaugsmus Klaipėdos universiteto Informatikos studijų pirmakursė Inga Einigytė.

Studentus gyrė žygio vadovas doc. dr. Vidimantas Raudys. „Džiaugiuosi, kad auga išprusęs, kultūringas, turintis savo tikslą jaunimas. Visos šios savybės labai greitai atsiskleidžia neformalioje aplinkoje. Linkiu jiems sėkmės ne tik žygiuose ar klubo veikloje, bet ir mylint gamtą, žmones bei universitetą.“ – sakė V. Raudys. Paklaustas, kodėl ryžosi skirti savo laisvalaikį studentams atsakė paprastai: „Kadangi daug esu pravedęs tokių žygių  žinau, kad bendraujantys neformalioje aplinkoje yra labiau prisirišę prie savo institucijos, jaučiasi čia savais. Tokia žmogiška investicija atsiperka ne tik universitetui, bet ir valstybei. Su ta mintimi ir užsiimu tokia visuomenine veikla.“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius