Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 27

Išdalinti Baltijos Asamblėjos apdovanojimai (nuotraukos)

Penktadienio vakarą Vilniaus Rotušėje buvo įteikti Baltijos Asamblėjos apdovanojimai už literatūros, meno ir mokslo laimėjimus. Kam atiteks premijos buvo nuspręsta spalio 16 dieną Latvijoje vykusiame jungtinės komisijos posėdyje.
Baltijos asamblėjos apdovanojimai: Inga Abele, Markas Maetamas, Leonardas Sauka.
Leonardui Saukai atiteko Baltijos Asamblėjos mokslo premija. / Olgos Posaškovos nuotr.
Temos: 1 Leonardas Sauka

Meno premija įteikta dailininkui Markui Maetamui (Estija) už profesionalias ir pripažinimo sulaukusias parodas, taip pat už pasiekimus mene per praėjusius kelerius metus. Komisija pripažino, kad menininko darbai itin gerai atspindi amžinąsias žmogiškąsias vertybes.

Literatūros premija atiteko Ingai Abelei (Latvija). Jai premija paskirta už romaną „Potvynis“ („Paisums“). Rašytoja anksčiau buvo apdovanota keliais literatūriniais prizais. Jos kūriniai verčiami į prancūzų, anglų, vokiečių, rusų, italų, lietuvių kalbas.

Mokslo premiją gavo akademikas, profesorius, habilituotas daktaras, lietuvių literatūros ir tautosakos instituto mokslo darbuotojas Leonardas Sauka (Lietuva). Premija jam skirta už fundamentinę keturių tomų folkloro studiją „Pasaka Eglė žalčių karalienė“.

L.Sauka tyrinėjo šios pasakos variantus Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir kitose šalyse. Komisijos nariai pripažino, kad mažų tautų ateitis glaudžiai susijusi su etnografija, todėl mokslininko tyrinėjimų įnašas padės ateinančioms kartoms geriau suprasti praeitį.

Baltijos Asamblėjos apdovanojimai už literatūros, meno ir mokslo laimėjimus įsteigti remiantis 1993 m. spalio 31 d. Baltijos Asamblėjos priimta rezoliucija, siekiant skatinti literatūros, meno ir mokslo plėtojimą Baltijos valstybėse, įvertinti ryškiausius laimėjimus šiose srityse ir skleisti juos kitose valstybėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius