-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 25

Netyčia prasitarė: rugsėjį į Kauną atvyks Vokietijos kanclerė Angela Merkel

Vokietijos kanclerė Angela Merkel rugsėjį atvyks į Lietuvą. Apie tai šeštadienį Kaune vykstančiame idėjų festivalyje „Laisvės piknikas“ prasitarė Seimo Užsienio reikalų komiteto narys konservatorius Žygimantas Pavilionis.
Dalia Grybauskaitė ir Angela Merkel
Dalia Grybauskaitė ir Angela Merkel / LR Prezidento kanceliarijos/R.Dačkaus nuotr.

Paprašytas įvertinti dabartinės šalies vadovės Dalios Grybauskaitės prezidentavimo metus, Ž.Pavilionis neslėpė, kad iš pradžių buvo nusivylęs jos užsienio politika.

„Buvo kalbų, kad ubagų neverta remti. Vėliau pamatėme, kad tie ubagai yra tie patys bėdžiai kaip ir mes, nes Kremlius visus prie sienos stato. Tai po tam tikro laikotarpio nebendravimo su Amerika, o vėliau susidraugavimo su Amerika prezidentė iš esmės perėmė visą Valdo Adamkaus darbotvarkę. Tačiau D.Grybauskaitė į užsienio politiką įnešė europietiškumą. Niekas istoriškai neturėjo tokių gerų santykių su Vokietijos vadovais kaip prezidentė. Ir tai, kad kanclerė A.Merkel turbūt, nežinau, tai turbūt paslaptis, bet rugsėjo 14-ąją atvyks į Kauną, yra būtent prezidentės nuopelnas“, – kalbėjo Ž.Pavilionis.

Tai, kad A.Merkel turbūt, nežinau, tai turbūt paslaptis, rugsėjo 14-ąją atvyks į Kauną, yra būtent prezidentės nuopelnas.

Prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė šeštadienį 15min patvirtino, kad A.Merkel vizitas Lietuvoje iš tikrųjų planuojamas.

„Toks vizitas planuojamas ir derinamas, tačiau kol kas daugiau nieko negaliu pasakyti“, – kalbėjo D.Ulbinaitė.

Nenorėdama užbėgti įvykiams už akių, prezidentės patarėja nedetalizavo, kokiu tikslu A.Merkel atvyks į Lietuvą, kokie klausimai bus aptariami ir kur tiksliai vyks susitikimas.

„Informuosime, kai tik viskas bus galutinai suderinta“, – sakė D.Ulbinaitė.

Aplankys fabriką ir karius?

Ž.Pavilionio žiniomis, A.Merkel turėtų apsilankyti elektronikos komponentus automobilių pramonei gaminančios Vokietijos bendrovės „Hella“, įsikūrusios Kauno LEZ, fabrike.

Vokiečių kariai ir investicijos Lietuvoje – dviejų galingų moterų draugystės rezultatas.

„Be to, manau, ji tikrai nuvyks į Ruklą ir aplankys joje tarnaujančius vokiečių karius“, – svarstė Ž.Pavilionis.

Kol kas nežinoma, kiek dienų Lietuvoje viešės A.Merkel. Jei vizitas truks ilgiau nei dieną, tikimasi, kad Europos lyderė sudalyvaus diskusijoje apie Europos ateitį Vytauto Didžiojo universitete.

„Vokiečių kariai ir investicijos Lietuvoje – dviejų galingų moterų draugystės rezultatas, D.Grybauskaitės užsienio politikos stebuklas, kurį reikia įtvirtinti ir tęsti“, – kalbėjo Ž.Pavilionis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius