-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 11 04

Išgertuvės darbo metu ugniagesiui kainavo darbo vietą

Įžūlus sumanymas – būti darbo vietoje visiškai girtam – Seirijų miestelio (Lazdijų rajono savivaldybė) ugniagesių komandos ugniagesiui 27 metų Aleksui Struckui atsieis darbo vietą. Įsakymas dėl aštuonerius metus šiose pareigose dirbančio gelbėtojo atleidimo, pasak Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus Gintauto Salatkos, bus pasirašytas iš karto, kai tik bus gauti tarnybinio pranešimo dokumentai.
Padangų parduotuvės gaisras
Padangų parduotuvės gaisras / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vėlinių dienos pavakarę, lapkričio 2-ąją, kaip informavo Lazdijų rajono priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Rimantas Bokmota, į Bendrosios pagalbos centrą buvo gautas pranešimas, kad Seirijų ugniagesių komandos budintys ugniagesiai gali būti neblaivūs. Pranešimas gautas apie 16 valandą.

Ugniagesiui būti darbo vietoje neblaiviam – tai ne tik pažeisti darbo drausmę, bet ir statyti į pavojų žmonių gyvybes, žmonių turtą, - sakė G.Salatka.

Į Seirijus nuvyko Alytaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operatyvinio valdymo poskyrio inspektoriai. Vienas iš dviejų Seirijuose tądien budėjusių pareigūnų buvo akivaizdžiai neblaivus.

Vėliau iškviesti Lazdijų rajono policijos komisariato patruliai 27-erių A.Struckui nustatė 2,12 promilės girtumą. Jo kolega buvo blaivus.

Ugniagesys buvo nušalintas nuo budėjimo. Pirmadienį, pasak R.Bokmotos, buvo rengiami tarnybiniai dokumentai tiesioginei A.Struckaus darbovietei – Lazdijų rajono savivaldybės administracijai.

Lazdijų rajone veikia dviejų tipų ugniagesių-gelbėtojų komandos – sukarintoji Lazdijų rajono priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba ir 7 ugniagesių komandos, esančios didesnėse gyvenvietėse, kurios yra išlaikomos iš Lazdijų rajono biudžeto ir pavaldžios vietos savivaldybės adminsitracijos Vietinio ūkio skyriui.

„Ugniagesiui būti darbo vietoje neblaiviam – tai ne tik pažeisti darbo drausmę, bet ir statyti į pavojų žmonių gyvybes, žmonių turtą. Tokie pažeidimai nebuvo, nėra ir nebus toleruojami. Įsakymas dėl atleidimo iš darbo bus pasirašytas dar šiandien, vėliausiu atveju – rytoj“, - sakė G.Salatka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius