Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 10 16

Išgirdusi, kiek kainuoja jai išrašyti vaistai, Lina nustebo: „Vos nuo kėdės nenukritau“

Yra vaistų, kurie kainuoja kelis eurus, tačiau yra ir tokių, kurių kaina už pakuotę siekia net 9 tūkst. eurų. Tiesa, brangieji vaistai yra kompensuojami. Kokie Lietuvos vaistinėse esantys vaistai yra brangiausi, kiek per mėnesį valstybei kainuoja jų kompensavimas? Skaičiai – išties įspūdingi: per dieną iš ligonių kasų vidutiniškai tam skiriama apie 1,3 milijono eurų.
Vaistinė
Vaistinė

Gydymas kainuos 16 tūkst. eurų

Kaune gyvenančiai Linai neseniai skirti antivirusiniai vaistai, kurių kaina – 8 tūkst. eurų. Tiek kainuoja viena pakuotė, o Linai jų reikės dviejų. Vadinasi, gydymas kainuos 16 tūkst. eurų. Tai – vaistai nuo hepatito C viruso.

„Kai man gydytoja pasakė jų kainą – vos nenukritau nuo kėdės, sėdėjau išsižiojusi. Bet ji nuramino: vaistai yra 100 proc. kompensuojami“, – pasakojo Lina.

Kodėl gydytoja įvardijo jų kainą, jei pacientei už juos mokėti nereikia?

Todėl, sako Lina, kad ji žinotų, kokio brangumo vaistus gauna: „Nes yra žmonių, kurie parsineša iš vaistinės vaistus ir jų nenaudoja.

Šiuo atveju vaistai tikrai brangūs, todėl jei jau juos gavai – turi naudoti, antraip gal geriau juos skirti tam žmogui, kuriam labiau reikia.“

123RF.com nuotr./Hepatito C tyrimai
123RF.com nuotr./Hepatito C tyrimai

Brangiųjų vaistų negavo

Nuėjusi į kelias vaistines Lina sužinojo, kad šių vaistų Lietuvos vaistinėse iš viso nėra. Tačiau viena iš jų pasiūlė jų užsakyti.

„Viena vaistinė apsiėmė surasti vaistus. Netrukus juos turi atvežti. Tačiau įdomu tai, kad jų iš karto gerti negalėsiu“, – pasakojo Lina.

Nuėjusi į kelias vaistines Lina sužinojo, kad šių vaistų Lietuvos vaistinėse iš viso nėra.

Vaistų pakuotė skirta mėnesiui, o po to reikės antros. Tad, sako Lina, po mėnesio ji turi kreiptis į gydytoją dėl recepto antrai pakuotei ir tik tada, kai jos namuose bus visa reikiama vaisto dozė – ji pradės juos vartoti.

„Taip yra todėl, kad vaisto vartojimo negalima nutraukti nė vienos paros. Kitaip tariant, jei aš išgersiu vieną pakuotę, o tada iš karto negausiu antros – nebus rezultato, neveiks gydymas ir didelė pinigų suma bus išmesta į balą.

Todėl saugiau juos pradėti gerti tada, kai turi abi pakuotes. Kodėl man neskyrė iš karto dviejų – nežinau, galbūt gydytoja dviejų iš karto išrašyti negali?“

Shutterstock nuotr./Vaistų pasirinkimas
Shutterstock nuotr./Vaistų pasirinkimas

Stano: tiek kainavo mano gydymas

Apie tai, kiek kainuoja gydymas, neseniai socialiniame tinkle pasidalijo ir atlikėjas Stanislovas Savickis-Stano, kuriam buvo diagnozuota onkologinė liga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius