-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 23

Išgirtosios kelių tvarkymo technologijos ypatumai Kaune: po pusmečio Ašigalio gatvės danga suaižėjo

Kaunietis Linas redakcijai atsiuntė nuotraukas, kuriose matyti tik pernai rudenį paklotos dangos būklė – danga jau daug kur suskilinėjusi.
Tokia atnaujinta Ašigalio gatvė po remonto spalį gyventojus džiugino neilgai
Tokia Ašigalio gatvė po remonto spalį gyventojus džiugino neilgai / Kauno savivaldybės nuotr.

„Gyvenu visai šalia Ašigalio gatvės, kasdien bėgioju į Kleboniškio mišką ir negalėjau nutylėti apie tai, kas darosi su Ašigalio gatvės danga, kuri buvo paklota spalio mėnesį. Žiema buvo nešalta ir trumpa, o gatvė jau dabar atrodo, sakyčiau, apgailėtinai“, – rašo Linas.

Skaitytojo Lino nuotr./Ašigalio gatvės defektai po remonto
Skaitytojo Lino nuotr./Ašigalio gatvės defektai po remonto

Kauno savivaldybė pernai spalį gyrėsi naudojanti modernią kelių tvarkymo technologiją klojant naują dangą Ašigalio gatvėje.

Pasak Kauno savivaldybės pranešimo, 1,6 km ilgio Ašigalio gatvės dangos atnaujinimui buvo panaudota karšto regeneravimo „Remix plus" technologija, kuri yra pustrečio karto pigesnė nei naudojant įprastinį karšto asfaltavimo metodą. „Gatvių dangų remontui taikėme karšto regeneravimo technologiją, kuomet senas dangos sluoksnis yra įkaitinamas ir panaudojamas klojant naują dangą, ant kurios papildomai klojamas 2,5 cm storio naujas asfaltbetonio sluoksnis. Šiam metodui suteikiama 3 metų garantija", – teigė Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotojas Antanas Proberkas 15min.lt tikino, kad pradėjęs ryškėti gatvės tvarkymo brokas nebus toleruojamas. „Kasmet savivaldybės komisija tikrina sutvarkytas gatves ir radę defektus surašo aktą apie rastus defektus ir perduoda šiuos duomenis rangovams, kurie turi ištaisyti broką“, – tvirtino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius