-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 02 25

Įsibėgėjęs Šiaulių Menų inkubatoriaus projektas užkliuvo Specialiųjų tyrimų tarnybai

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo ikiteisminį tyrimą del galimai neskaidriai panaudotų lėšų vykdant Šiaulių Menų inkubatoriaus projektą. Šis projektas jau keletą metų strigo teismuose, kuriuos miesto savivaldybė laimėjo. Projektas vėl įgavo pagreitį ir turi būti įgyvendintas iki kitų metų spalio. Tačiau dabar jį gali sustabdyti STT agentai.
Menų inkubatorius
Menų inkubatorius / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius, kontroliuojantis Menų inkubatoriaus bylą, informavo, kad tyrimas pradėtas gavus informacijos apie galimą piktnaudžiavimą. Už tai gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Skaičiuojama, kad iki šiol strigęs Šiaulių Menų inkubatoriaus projektas jau „suvalgė“ gerokai per 750 tūkst. litų.

Įtarimai kol kas niekam nepateikti, tačiau renkami ir analizuojami įvairūs dokumentai. Siekiama išsiaiškinti, ar buvo skaidriai naudojamos lėšos.

Vasario mėnesį STT Šiaulių valdyba kreipėsi į Šiaulių miesto savivaldybę, prašydama pateikti su Menų inkubatoriaus projektu susijusius dokumentus ir išrašytas sąskaitas. Pareigūnai aiškinosi, kokiu būdu buvo pasirinktas projekto administratorius VšĮ „Šiaulių regiono plėtros agentūra“.

Skaičiuojama, kad iki šiol strigęs Menų inkubatoriaus projektas jau „suvalgė“ gerokai per 750 tūkst. litų. Už  „Elnio“ fabriko pastatą Šiaulių miesto savivaldybė sumokėjo 325 tūkst. litų. „Šiaulių regiono plėtros agentūra“ per pastaruosius trejus metus darbo užmokesčiui skyrė 87 tūkst. litų. Teisinės paslaugos dėl bylinėjimosi prarijo 127 tūkst. litų, o už techninio projekto parengimą sumokėta 231 tūkst. litų.

Menų inkubatoriuje numatomos patalpos menininkams, parodų salės, šokių, teatro studijos.  Projektui įgyvendinti iš ES gauta 7,9 mln. litų parama. Apie 2,4 mln. litų turės pridėti Šiaulių miestas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius