Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 22

Įsidarbinti užsienyje bus pigiau

Emigruoti iš Lietuvos bus lengviau – Vyriausybė pritarė Darbo kodekso pakeitimams, pagal kuriuos agentūros, užsiimančios lietuvių įdarbinimu užsienyje, tarpininkavimo paslaugas turės teikti nemokamai.
Darbdaviai per pokalbius dėl darbo ėmė jaustis padėties šeimininkais
Lengvės įsidarbinimas užsienyje. / Egidijaus Jankausko/15min nuotr.

Laikinai socialinės apsaugos ir darbo ministro pareigas einantis Rimantas Jonas Dagys aiškino, kad  bus bandoma įvesti tvarką įdarbinimo užsienyje tarpininkavimo firmose.

Priėmus šį įstatymą, įdarbinimo tarpininkavimo paslaugas galės teikti Lietuvos darbo birža bei Lietuvoje ar kitose ES šalyse registruoti juridinai ir fiziniai asmenys. Lietuvos darbo biržai pastarieji turės pateikti informaciją apie savo statusą, veiklą, suteiktas paslaugas.

„Matom pastaruoju metu ne vieną pažeidimą, žmonės kartais paliekami nieko nepešę, nėra jokios kontrolės, nėra informacijos, kur tie žmonės atsiduria. Turės būti teikiama informacija apie nuveiktus darbus. Ne šiaip sau telefonu pasakyti, o paskui atsiprašyti, kad, deja, nieko neišėjo“, – sprendimą motyvavo R.J.Dagys.

Tarpininkavimo paslaugos turės būti nemokamos – įdarbinimo agentūros ar pavieniai asmenys užmokestį galės imti tik už konsultacijas.

Šiems įstatymų pakeitimams dar turės pritarti Seimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius