Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 10 15

Iškelta drausmės byla Klaipėdos antstoliui

Šių metų spalio 13 dieną teisingumo ministras Petras Baguška, vadovaudamasis Antstolių įstatymo nuostatomis, iškėlė drausmės bylą antstoliui Albinui Zenkevičiui, veikiančiam Klaipėdos, Palangos miestų, bei Klaipėdos ir Kretingos rajonų apylinkių teismų veiklos teritorijose.
Teisingumo ministerija
Teisingumo ministerija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip praneša Teisingumo ministerija, š.m. liepos 14 d. Teisingumo ministerijoje buvo gautas piliečio prašymas įvertinti antstolio Albino Zenkevičiaus veiksmus. Prašyme nurodyta, kad antstolis A.Zenkevičius asmeniškai nepasirašo antstolio patvarkymų, o surašytuose patvarkymuose uždeda savo parašo antspaudą, taip pažeisdamas Civilinio proceso kodekse įtvirtintą prievolę patvarkymus pasirašyti.

Rugsėjo pradžioje buvo atliktas neeilinis antstolio A. Zenkevičiaus darbo organizavimo patikrinimas, kuriuo buvo siekiama išsiaiškinti, ar A. Zenkevičius, rengdamas antstolio dokumentus vykdomosiose bylose, laikosi teisės aktų reikalavimų, keliamų tokiems dokumentams rengti. Jo metu buvo patikrinta 30 vykdomųjų bylų, iš kurių 21-oje buvo nustatyti pažeidimai: ne visi antstolio parengti dokumentai atitinka Sprendimų vykdymo instrukcijoje patvirtintas šių dokumentų formas, taip pat ne visi antstolio parengti dokumentai patvirtinti antstolio antspaudu bei antstolio pasirašyti.

Antstolių įstatyme nurodyta, kad antstolių procesinių dokumentų formas nustato teisingumo ministras ir antstolis privalo naudoti procesinių dokumentų formas, nurodytas Spendimų vykdymo instrukcijoje, kuri yra patvirtinta teisingumo ministro.

Antstolis privalo tinkamai vesti raštvedybą ir asmeniškai pasirašyti visus antstolio dokumentus, išskyrus tuos, kuriuos gali pasirašyti antstolio padėjėjas ar kiti asmenys teisės aktų nustatyta tvarka pagal jiems suteiktus įgaliojimus.

Antstolis A.Zenkevičius surašytų procesinių dokumentų nepatvirtindamas antstolio antspaudu ir nepasirašydamas arba vietoje savo parašo padėdamas antstolio parašo antspaudą, pažeidė Civilinio proceso kodekso, Antstolių įstatymo bei Sprendimų vykdymo instrukcijos nuostatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius