-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2009 02 11

Islamo kovotojams veriasi Lietuvos durys (papildyta 16.46)

Valstybės gynimo taryboje nuspręsta, kad reikia įpareigoti Užsienio reikalų ministeriją su JAV administracija derėtis dėl kalinių iš Gvantanamo sulaikymo centro perkėlimo į Lietuvą.
Vygaudas Ušackas – užsienio reikalų ministras
Užsienio reikalų ministras V.Ušackas / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Pasak užsienio reikalų ministro Vygaudo Ušacko, kalbama ne apie dešimtis kalinių, o tik kelis. Taip pat dar nėra tikslios datos, kada bus pradėti perkėlimo veiksmai. „Nekalbame apie dienas, pirmiausia visus klausimus išsamiai svarstysime su JAV administracijos atstovais ir užtikrinsime, kad visa tai atitiktų Lietuvos norminius aktus“, – tikslios datos, kada galima tikėtis „svečių“ iš užsienio, negalėjo nurodyti užsienio reikalų ministras.

„Nesu įgaliotas ir nežinau visos informacijos, kad galėčiau viską jums pasakoti. Susitiksiu su JAV administracijos atstovais, kurie tuo užsiima. Kai aptarsime klausimus, kurie mums rūpi, tada turėsime išsamesnę informaciją ir galutinę poziciją“, – lakoniškai kalbėjo ministras.

Paklaustas, kuo tai bus naudinga Lietuvai, V.Ušackas teigė, kad šis veiksmas – visos Europos Sąjungos iniciatyva, kuri yra sveikintina dėl žmogaus teisių aspektų.

 Premjeras Andrius Kubilius tvirtino, kad Lietuvai šiuos kalinius reikia priimti, nes to prašo JAV administracija. „Čia matome ir savo tam tikrą partnerystės atsakomybę“, – teigė A.Kubilius.

Jis negalėjo pasakyti, nei kur šie kaliniai bus laikomi, nei koks bus jų teisinis statusas Lietuvoje. „Kai atvažiuos, jų paklauskite. Matyt, yra kažkokių priežasčių“, – taip į klausimą, kodėl kaliniai negali būti siunčiami į gimtinę, atsakė ministras pirmininkas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius