Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2010 03 16

Islandijai siūloma perimti Lietuvos patirtį rengiantis narystei ES

Užsienio reikalų viceministras Evaldas Ignatavičius antradienį Vilniuje su naująja Islandijos ambasadore Lietuvai Elin Flygering aptarė Lietuvos ir Islandijos ryšius, bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose, regioninį bendradarbiavimą ir lyčių lygybės klausimus.
E.Ignatavičius ir E.Flygering
E.Ignatavičius ir E.Flygering / URM nuotr.

Viceministras padėkojo Islandijai už jos pagalbą įtvirtinant Lietuvos laisvės siekį prieš dvidešimt metų – Islandija buvo pirmoji valstybė, pripažinusi Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą 1991 metais.

„Nepaisant ekonominių abiejų šalių sunkumų, Lietuvos ir Islandijos ryšys yra ypatingas ir mūsų dvišaliai ir regioniniai santykiai turi galimybes plėtotis“, – sakė E.Ignatavičius.

Kaip teigiama Užsienio reikalų ministerijos išplatintame pranešime, susitikimo metu viceministras pasiūlė Islandijai perimti Lietuvos patirtį rengiantis narystei Europos Sąjungoje.

Vasario mėnesį Europos Komisija paskelbė nuomonę ir paragino pradėti derybas su Islandija dėl jos stojimo į ES.

Islandijos ambasadorė Lietuvai reziduoja Helsinkyje, Suomijoje.

2009 metais Lietuvos ir Islandijos prekybos apyvarta buvo 89,7 mln. litų. Lietuvos prekybos balansas su Islandija buvo teigiamas ir sudarė 9,5 mln. litų. 2009 m. Lietuvos eksportas į Islandiją sudarė 49,6 mln. litų, o importas siekė 40,1 mln. litų.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius