Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 18

Ispanai Lietuvoje kuria filmą apie už įvaikinimą duodamus „atkatus“

Norint įsivaikinti vaiką iš Lietuvos be kyšio neišsiversi. Apie vadinamuosius „atkatus“ šioje srityje filmą kuria ispanai, praneša TV3 „Žinios“.
Vilniaus miesto krizių centre
Vilniaus miesto krizių centre / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kiek reikia sumokėti, kad galėtum įsivaikinti vaiką iš Lietuvos? Tokį klausimą kelia savo filme ispanai, kuriantys juostą apie vaikų įsivaikinimą tiek Lietuvoje, tiek kitose postsovietinės erdvės šalyse. Istorija pasakoja apie ispanų poros, negalėjusios susilaukti savo vaikų, norą įsivaikinti Rytų Lietuvos šalyje globos namuose augantį berniuką Joną.

Bet pasirodė, kad ne viskas taip paprasta, mat legaliai ir skaidriai to padaryti neįmanoma, tad tenka mokėti kyšius.

Filmą remdamasi savo patirtimi kuria Ispanijos režisierė Daniela Fejerman: „Tikra istorija įvyko Ukrainoje, čia pasakojami tikri mano ir kitų gyvenimai. Tai nėra taip, kad atėjai kaip į parduotuvę ir nusipirkai vaiką, visa ta valstybinė sistema yra korumpuota.“

Juostoje vieną pagrindinių vaidmenų atlieka ir garsi lietuvių aktorė Larisa Kalpokaitė, vaidinanti socialinę darbuotoją, kuri tarpininkauja tarp įvaikinimo centro ir norinčiųjų įsivaikinti tuos vaikus. „Situacija susiklostė taip, kad ji lieka be kaltės kalta, nepavyksta iš pradžių tas įvaikinimas, nes dėl įvairių priežasčių jiems siūlo nesveikus vaikus, o jie nori sveikų. Vyksta pinigų melžimas iš tos ispanų poros. Tie žmonės daug patiria, jie sumokėjo nežmoniškus pinigus už tą įvaikinimą, o tie pinigai pasidalinti tarp centro, tarpininkų, savo dalį gauna ir vaiko senelis“, – pasakojo L.Kalpokaitė.

Filmas Ispanijoje turėtų pasirodyti dar šiemet, bet abejojama, ar jį pamatys ir lietuviai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius