-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 10

Įspėjimas į nuošalesnius kvartalus besikeliantiems vilniečiams: net per potvynį galite likti vieni

Naujas dailių gyvenamųjų namų kvartalas, apsuptas gamtos. Aplinkui ramybė. Tikra svajonė gyventi. Taip galima būtų apibūdinti aplinką Vilniaus Kaimynų gatvėje – gerokai nutolusioje nuo miesto centro ir daugiabučių rajonų, bet vis dar miesto ribose. Tačiau ši idilė gali tapti rimtu galvos skausmu, kai iškyla problemų, tarkim, dėl potvynio. Tuomet sostinės savivaldybės atsakymas vienas – ji padėti negalinti.
Kvartalas Kaimynų g. iki ir po potvynio
Kvartalas Kaimynų g. iki ir po potvynio / Kaimynų g. gyventojų nuotr.

Kaimynų gatvė yra pačiame Vilniaus pakraštyje, tarp Lentvario gatvės ir Gurelių. Nauji namai čia dygsta jau ne pirmi metai, tačiau šiemet vieno iš kvartalų gyventojai susidūrė su didžiule problema – jų kiemus pradėjo semti kaimyninį tuščią sklypą užliejęs vanduo.

Plauna kotedžų kvartalą

Kaip teigia čia gyvenantys žmonės, šiuo metu kenčia kotedžų kvartalas, yra užlieta milžiniška teritorija, vanduo skverbiasi į žmonių kiemus. Vilniaus miesto savivaldybę, bendrovę „Grinda“ žmonės sako apie būsimas problemas informavę dar pernai rugsėjį, tačiau tuomet esą nieko nesiimta, nes „nebuvo daroma žala“.

Dabar vanduo iš gretimo sklypo jau skalauja naujai pastatytų sklypų pamatus. Tad žmonės, turintys turto adresu Kaimynų g. 157, vasario pradžioje surašė raštą Vilniaus miesto savivaldybei, „Grindai“, Valstybinei teritorijų planavimo ir statybos inspekcijai ir Aplinkos apsaugos departamentui, kuriame prašė institucijų „įpareigoti atlyginti ir sutvarkyti mums priklausantį žemės sklypą asmenį, kurio neprižiūrėtas šalia esantis sklypas, kuriame yra melioracijos griovys, užliejo nurodytą sklypą“.

Kaip matyti iš nuotraukų, vanduo apsėmęs greta kotedžų esantį sklypą, nors anksčiau, statant namus, ten buvo sausa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius