-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 01 06

„Išrinkite 2012 m. įvykį“: skambiausias metų ikrauk.lt skaitytojo pareiškimas

15min.lt kviečia prisiminti skambiausius metų ikrauk.lt skaitytojų pareiškimus ir išrinkti patį įsimintiniausią bei, jūsų nuomone, taikliausią.
Algimantas Čekuolis ir Linas Balsys
Algimantas Čekuolis ir Linas Balsys / VšĮ „ATM kompanija“ ir 15min.lt nuotr.

Visus metus 15min.lt skaitytojų kuriamas portalas ikrauk.lt kvietė skaitytojus pareikšti savo nuomonę visuomenei aktualiais klausimais, skaitytojų pareiškimai publikuoti ikrauk.lt rubrikoje „Aš manau!“. Ikrauk.lt kviečia prisiminti pačius skambiausius, drąsiausius ir įsimintiniausius skaitytojų pareiškimus, o specialioje apklausoje balsuoti už, jūsų nuomone, taikliausią.

Ačiū Jums už laisvę, runkeliai!

Rugpjūčio 23-iąją ikrauk.lt sulaukė slapyvardžiu „De Facto“ pasivadinusio skaitytojo pareiškimo apie Lietuvos laisvę ir politinę padėtį šalyje. Skaitytojas drąsiai rėžė kritiką politikams ir valstybės institucijoms: kritikavo paties pastebėtus pažeidimus Prezidento rinkimuose, analizavo balsų pirkimo praktiką Seimo rinkimuose, pašiepė Konstitucijos garantuojamas teises ir laisves. Šis skaitytojo pareiškimas tapo pirmuoju ikrauk.lt puslapio istorijoje, 15min.lt portale užėmusiu pirmąją, vedamojo straipsnio poziciją.

Vytautas Kabišaitis. Atviras laiškas Algimantui Čekuoliui: apie VAE ir jos reklamą

Rugsėjo 27-ąją dieną ikrauk.lt portalas sulaukė itin garsią diskusiją žiniasklaidoje išprovokavusio V.Kabišalaičio viešo

Viganto Ovadnevo nuotr./Algimantas Čekuolis
Viganto Ovadnevo nuotr./Algimantas Čekuolis

kreipimosi į patariamajame referendume už VAE balsuoti reklamoje skatinusį žurnalistą Algimantą Čekuolį. Skaitytojas neslėpė nusivylimo, patirto išvydus žurnalistą reklamuojantį savo poziciją visuomenei svarbiu klausimu ir argumentuotai paneigė reklamoje A.Čekuolio išsakomus argumentus už VAE.

Skaitytojo pareiškimas neliko nepastebėtas – po publikacijos į ikrauk.lt kreipėsi dar keli nuomonę pareikšti norintys, užvirė tikra diskusija: publikuotos tęstinės pirmojo kreipimosi dalys, teorinės fizikos mokslininko pamąstymai, praktinės fizikos atstovo mintys, kitų skaitytojų nuomonės. Galų gale A.Čekuolio pasirodymas reklamoje atsakingų institucijų pripažintas neteiktinu.

Agnė Patackaitė. Belaukiant fekalijų: kodėl neįvedus mokesčio už viešai skleidžiamą idiotizmą?

Spalio 10 – ąją dieną ikrauk.lt nuaidėjo dar vienas skambus portalo reporterės Agnės Patackaitės pareiškimas,

Romeo Castelluccio spektaklis „Apie dievo sūnaus veido koncepciją“
Romeo Castelluccio spektaklis „Apie dievo sūnaus veido koncepciją“

įkvėptas nūdienos aktualijos – Romeo Castelluccio į teatro festivalį „Sirenos“ atvežto spektaklio „Apie dievo sūnaus veido koncepciją“. Mergina viena pirmųjų atkreipė dėmesį į spektaklio nulemtus neramumus visuomenėje ir nesibodėjo šių pašiepti. Už A.Patackaitės žvilgsnio kliuvo prie teatro durų giesmes užtraukę dainorėliai, aršius pasisakymus laidę Seimo nariai, spektaklio nematę garsiau už visus rėkę skeptikai. Mergina pažėrė rimtus argumentus savo nuomonei ginti: prisiminė S.Becketto kūrybą, dėmesį kreipė į E.Nekrošiaus spektaklius.

Marijus Širvinskas: kodėl ėmiau vokelius ir tylėjau

Spalio 30-ąją dieną tiesiai į ikrauk.lt kreipėsi buvęs ekonomika.lt žurnalistas Marijus Širvinskas, viešai prabilęs apie

Luko Balandžio nuotr./Marijus Širvinskas Gailius
Luko Balandžio nuotr./Marijus Širvinskas Gailius

bene metus darbovietėje gautą atlygį… vokeliuose. M.Širvinskas ikrauk.lt skaitytojams viešai pasakojo apie tai, kaip pradėjo dirbti „Balso“ leidinių grupei priklausančiame leikraštyje, apie pirmąjį ant stalo padėtą vokelį, dėstė savo argumentus, kodėl ėmė „juodus“ pinigus ir kaip galų gale ištrūko iš, rodos, užburto „juodų“ pinigų cirkuliacijos rato. M.Širvinsko išpažintis turėjo didelį atgarsį visuomenėje – po žurnalisto pareiškimo atsakingos institucijos ėmė domėtis „Balso“ leidinių grupės veikla, pačioje įmonėje prasidėjo reformos.

Savo nuomonę apie labiausiai jums patikusį ikrauk.lt skaitytojo pareiškimą kviečiame išreikšti apklausoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius