Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 24

Išrinkite 2012 metų citatą

Kai kuriems politikams, verslo atstovams šiemet nepavyko sklandžiai dėstyti minčių – jie drėbtelėjo pareiškimų, kurie prajuokino ilgam. Kiti pasijuto žodžio galiūnais ir žarstė sparnuotas frazes. 15min.lt kviečia balsuoti už įsimintiniausią 2012 metų citatą.
Neringa Venckienė
Pretenduojant į Seimą N.Venckienei sunkiausiai sekėsi kalbėti apie eurą. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Pretenduojant į Seimą partijos „Drąsos kelias“ lyderei Neringai Venckienei teko kalbėti ne tik apie teisėsaugą ir mergaitę. Daugiausiai pašaipų sulaukė buvusios Kauno teisėjos priešrinkiminiai pasvarstymai apie eurą. „Galima įvesti eurą tose šalyse, kur surišta su vietine valiuta, su litu. Pas mus skirtumas yra, tai aš manau, kad šiuo metu tos galimybės kaip ir nėra... Pririšta litas prie euro“, – „Lietuvos ryto“ laidoje „Lyderių forumas“ samprotavo N.Venckienė.

Šių metų spalio pabaigoje N.Venckienė užsiminė apie bandymą pasikėsinti į ją ir į kai kuriuos kitus „Drąsos kelio“ narius. „Galima sakyti, tiktai likimas ir leido mums gyviems išlikti. Saulius Stoma pasiklydo naujų daugiabučių kiemuose ir mes iš tų kiemų išvažiuoti nesugebėjome labai greitai – sukom sukom ratais ir mums ratas nukrito. Jeigu mes būtume autostradoje, galite įsivaizduoti, kas būtų atsitikę“, – aiškino ji.

Prieš rinkimus gana keistoku pareiškimu sužibėjo kita „Drąsos kelio“ atstovė, buvusi konservatorė Aurelija Stancikienė, kuri partijos susitikime su vilniečiais skundėsi, kad teisėsauga jai nepateikia informacijos apie Laimutę Stankūnaitę ir jos dukrą: „Aš negaunu atsakymo kur yra vargšė mergaitė. Aš, būdama Seimo narė, turėdama teisę dirbti su ypatingai slapta informacija, aš gaunu informaciją, aš gaunu informaciją kokią nori iš CŽV, aš gaunu informaciją iš visų pasaulio šalių slaptųjų tarnybų, aš negaunu informacijos, kiek valstybė išleidžia mūsų gerbiamos panelės Stankūnaitės išlaikymui.“

Su prezidente Dalia Grybauskaite derinant šešioliktosios Vyriausybės sudėtį premjerui Algirdui Butkevičiui teko paplušėti, nes valstybės vadovė vieną po kitos atmetinėjo Darbo partijos kandidatus. Gruodžio pradžioje paklaustas, kodėl D.Grybauskaitė liko nepatenkinta trijų kandidatų į ministrus kandidatūromis, A.Butkevičius paaiškino: „Gali atėjusį pas ekscelenciją žmogų ištikti baimė“.

Lapkričio pabaigoje socialdemokratų lyderis žurnalistams teigė iš karto negalėjęs susidaryti nuomonės apie Darbo partijos į kultūros ministrus siūlyto Giedriaus Drukteinio kandidatūrą.

Aš nesu Dievas, kad visą Lietuvą pažinočiau“, – tuomet žurnalistams pareiškė A.Butkevičius.

Įdomių pasamprotavimų šiemet pateikė ir į Seimą nepatekusios Demokratinės darbo ir vienybės patijos pirmininkė Kristina Brazauskienė. Lapkričio 25-ąją, kuomet švenčiama Tarptautinė kovos su smurtu prieš moteris diena, K.Brazauskienė savo „Facebook“ paskyroje patalpino tokį sveikinimą: „Šiandien minima Tarptautinė kovos prieš moterų prievartą diena. Ta proga tik noriu palinkėti: gerbiamos moterys, būkite švelnesnės, atidesnės savo vyrams.

Per Seimo rinkimus kilus triukšmui dėl daugybės rinkėjų papirkinėjimo atvejų Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas, paklaustas, ar dėl to nereikės naikinti rinkimų rezultatų sakė: „(Atvejų buvo – aut.) pernelyg daug negu turėtų būti, bet nėra tiek daug, kad pakaktų naikinti rinkimų rezultatus.“

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas, lapkritį kalbėdamas apie tai, kaip ketinama pažaboti greituosius kreditus dalijančias bendroves, skolinimąsi prilygino narkomanijai: „Galėčiau tai palyginti su sėdėjimu ant adatos, kai tu skoliniesi tam, kad paskui atiduotum kitas paskolas“, – sakė jis.

Bendrovės „Švyturys-Utenos alus“ generalinis direktorius Rolandas Viršilas, gruodžio pradžioje pristatęs alaus rinkos tendencijas, regis, pasakė daugiau, nei planavo. „Situacija rinkoje lemia tai, kad sunkiai galime vėl tikėtis tų laikų, kai statybininkai eidami dirbti pirkdavo geriausios kokybės produktą“, – apgailestavo jis. 

Rudenį kilus triukšmui dėl Romeo Castellucci spektaklio „Apie Dievo sūnaus veido koncepciją“, konservatorė Vilija Aleknaitė-Abramikienė Seimo posėdyje į ją raminti bandžiusius parlamentarus kreipėsi tokiais žodžiais: „Ponai menininkai, jeigu mūsų kultūros ministras yra toks laisvamaniškas žmogus, tai gal pabandykite atlikti tokį performansą – pietaujančiam kultūros ministrui prišlapinkite į lėkštę ir pasakykite, kad tai yra jūsų meninė saviraiška. Pažiūrėsime, ar jam tai patiks.“

Prezidentės Dalios Grybauskaitės filtro nepraėjęs ir kultūros ministru netapęs „darbietis“ Kęstutis Daukšys po susitikimo su šlies vadove buvo labai lakoniškas: „Laba diena. Viso gero“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius