Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2012 01 04

Išrinkite metų „optimistus“!

Nors šie metai buvo nelengvi, ne visi puolė į neviltį. Siūlome Jums išrinkti pačius šauniausius Lietuvos optimistus, kurie ir juodžiausią valandą randa jėgų ištarti „vis vien viskas bus gerai“, net jei tai ir netiesa...
Optimistai
Optimistai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Arvydas Sekmokas
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Arvydas Sekmokas

Visus metus ministras tryško viltingais pasisakymais, nors nusivylimų būta daugiau nei progų džiūgauti. Labiausiai A.Sekmokas optimizmu pasižymėjo tikėdamasis susitarti su „Gazprom“ dėl pigesnių dujų, kurios atpigintų šildymą Lietuvos gyventojams. Galiausiai metų pabaigoje jam teko pripažinti: šildymas ne tik nepigo, bet dar ir brango.

Panašias krentančių kainų viltis A.Sekmokas puoselėjo ir dėl elektros, tačiau ir jos kaina, nepaisant ministro optimizmo, šiemet paaugo.

Optimizmas ir po kelių nesėkmių lieka A.Sekmoko moto. Metų pabaigoje Lenkijai pranešus stabdant savo dalyvavimą naujos atominės elektrinės statybose, ministras pareiškė, kad ir be lenkų atominės elektrinės statybų projektas puikiausiai bus įgyvendintas.

Finansų ministerija

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Finansų ministerija
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Finansų ministerija

Finansų ministerija šiemet pateikė stulbinančio ekonomikos augimo prognozes numatačiusi, kad Lietuvos BVP kitąmet augs 4, 7 proc. Tačiau kaktomūša susidūrus su eurozonos krize, optimizmą „netikėtai“ ir staiga teko kirpti beveik pusiau – iki 2,5 proc.

Tiesa, bankai ir kiti ekonomikos ekspertai ir sumažintas Finansų ministerijos prognozes vadina pernelyg optimistinėmis. Jų nuomone, BVP kitąmet paaugs daugiausiai 2 proc.

„Eurobasket 2011“

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Rungtynių akimirka

„Eurobasket 2011“ organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas prieš čempionatą gyrėsi, kad šis neeilinis sporto renginys gausiai papildys ne tik valstybės, bet ir verslininkų kišenes. Deja, realybė nuo šių vilčių gerokai skyrėsi.

Pasibaigus čempionatui organizatoriams teko pripažinti pardavus 75 proc. bilietų ir į Lietuvą atvykus 20 tūkst. užsienio krepšinio sirgalių, nors jų tikėtasi buvo per 30 tūkst.

Verslas iš „Eurobasket 2011“taip pat uždirbo mažiau, nei tikėjosi. Iki debesų pakėlę apgyvendinimo ir maitinimo kainas, verslininkai visą čempionatą turėjo ir laisvų lovų, ir nepanaudotų lėkščių. 

Vilniaus meras Artūras Zuokas

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Artūras Zuokas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Artūras Zuokas

Vilniaus meru metų pradžioje siekęs būti išrinktas A.Zuokas optimistinėmis prognozėmis svaidėsi beatodairiškai. A.Zuokas pažadėjo ir pigsiantį šildymą, ir 6400 litų vidutines algas lietuvaičiams.
Įtikinęs vilniečius, kad jiems reikia mero optimisto, jo ir tapęs meru neprarado pats A.Zuokas.

Jis įžvelgė galimybių net padidinti Lietuvos teritoriją ir praskaidrinti tautiečių liūdną dalią perkant Graikijos salą atostogoms. Kol kas A.Zuoko svajonės nesipildo, tačiau tikėtina, kad kitąmet A.Zuokas ir toliau nepraras jaunatviško optimizmo. Ypač įkėpti kurti naujas idėjas jį turėtų artėjantys Seimo rinkimai

Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis

Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr./Uostelio atidarymo šventėje dalyvavo Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.
Ginos Kubiliūtės/15min.lt nuotr./Uostelio atidarymo šventėje dalyvavo Vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

Šis ministras yra tarp tų, kurie visada sugeba įžvelgti teigiamų dalykų, net ir pačiose juodžiausiose situacijose. Štai, išlindus į viešumą istorijai, kad policija galimai buvo informuota apie Drąsiaus Kedžio planuojamas žudynes, ministras pareiškė, kad tokie dalykai rodo policijos apsivalymą.

Optimizmu ministras pasižymėjo ir pasklidus prastoms naujienoms iš eurozonos valstybių. Tuomet jis pareiškė, kad ekonomikos nuosmukis tėra tik gandas bei pasiūlė nemažinti Lietuvos biudžeto deficito.

Kristina Brazauskienė

Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Kristina Brazauskienė
Šarūno Mažeikos/BFL nuotr./Kristina Brazauskienė

Garsiausia Lietuvos našlė K.Brazauskienė visus metus puoselėjo optimistines viltis tapti šauniausia Lietuvos politike. Tačiau svaja nustumti lauk garsiausią Kauno ubagą Vytautą Šustauską ir perėmus jo partiją plačiu žinsniu eiti į Seimo rinkimus sužlugo.

Nei V.Šustauskas lengva ranka atidavė visų partijos vadžių, nei Teisingumo ministerija palaimino K.Brazauskienės geismą politinę jėgą pavadinti veliono prezidento Algirdo Brazausko vardu.

Bet K.Brazauskienė rankų nenuleido: ėmėsi viena kurti naują partiją ir vis dar tiki: Seimo narės kėdė kitąmet bus jos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje