-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 07 13

Išrinkta žaliausia Lietuvos mokykla

Pirmą kartą Lietuvoje surengto konkurso „Žaliausia mokykla“ nugalėtoja tapo Šiaulių Rėkyvos pagrindinė mokykla. Konkurse, kuriuo buvo siekiama didinti aplinkosaugos problemų žinomumą ir mokinių sąmoningumą, skatinti aplinkosaugos vertybių formavimąsi, dalyvavo 44 bendrojo lavinimo mokyklos iš įvairių Lietuvos regionų, skelbiama pranešime spaudai.
Konkurso „Žaliausia mokykla“  nugalėtojais tapo: Šiaulių Rėkyvos pagrindinė mokykla
Konkurso „Žaliausia mokykla“ nugalėtojais tapo: Šiaulių Rėkyvos pagrindinė mokykla / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Mokykla

„Labai džiugu, kad daugelis konkurse dalyvavusių mokyklų pristatė ne vienkartinius renginius, o parodė turinčios aplinkosaugos tradicijas. Mokiniai nustebino kūrybingumu: neapsiribojo tik mokyklos teritorijos švarinimo projektais, jų aplinkos puoselėjimo veikla labai plati. Daug mokyklų buvo vertos nugalėtojo vardo, todėl išties sunku įvardyti tik vieną nugalėtoją“, – sakė konkurso „Žaliausia mokykla“ vertinimo komisijos pirmininkė, Aplinkos ministerijos Atliekų tvarkymo paslaugų skyriaus vyr. specialistė Viktorija Podgaiskytė.

Konkursas „Žaliausia mokykla“ yra viena iš visus metus besitęsiančio aplinkosaugos projekto „Aš – žalias“ dalių. Projektu, kurį inicijavo Aplinkos ministerija, siekiama skatinti žmones tapti aktyviais atliekų tvarkytojais ir taip užkirsti kelią antrinių žaliavų švaistymui.

Konkursas „Žaliausia mokykla“ yra viena iš visus metus besitęsiančio aplinkosaugos projekto „Aš – žalias“ dalių.

Į žaliausios mokyklos vardą pretendavusios mokyklos konkurso organizatoriams pristatė įvairias savo vykdomas veiklas: vaikai rinko šiukšles, apželdino mokyklos teritoriją, sodino medžius, kėlė inkilus, įrengė atliekų kompostavimo dėžes, leido atliekų rūšiavimo mokančius lankstinukus, aplinkosaugos idėjas skleidė miestelių bendruomenėse Mokyklose vyko aplinkosaugos pamokos, buvo statomi spektakliai, organizuojamos ekologines stovyklos ir kt.

Žaliausia išrinkta Šiaulių Rėkyvos pagrindinė mokykla aplinkosaugos idėjas aktyviai propaguoja jau aštuonerius metus. Kiekvienais metais mokykla įgyvendina po vieną ilgalaikį gamtosaugos projektą, pasirinkta tema. Tuo pat metu organizuojama daug papildomų aplinkosauginių veiklų. Mokyklos kieme ir šalia esančiame Dūkto miške įrengtos dvi Žaliosios klasės, saugoma dviračių laikymo aikštelė – paskata į mokyklą atvykti dviračiu.

„Pasirinkti ekologinio ugdymo kryptį įpareigojo pati mokyklos aplinka – esame įsikūrę už miesto, ant ežero kranto, mokyklos kieme – gandralizdis, šalia – biologinis draustinis. Mokykloje įkurti net trys gamtosaugos būreliai, tačiau norinčių į juos patekti yra tiek daug, kad tenka organizuoti atranką. Kad mūsų vaikai kitokie – jautresni aplinkos problemoms, kūrybingesni, dažnai pastebi ir atvykę svečiai“, – sakė Šiaulių Rėkyvos pagrindinės mokyklos direktorius Romas Senkus.

Konkurso nugalėtojai bus apdovanoti rudenį, baigiamojo renginio, vainikuosiančio visus metus trukusio judėjimo „Aš - žalias“ iniciatyvas, metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius