Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 02 26

Išrinktas Lazdijų rajono metų kraštotyrininkas

Lazdijiečiai ketvirtą kartą išsirinko geriausią metų kraštotyrininką. Tūkstančio litų vertės Juozo Petrausko vardo piniginė premija už nuopelnus kraštotyros srityje šiemet paskirta Veisiejų gimnazijos (Lazdijų rajonas) geografijos mokytojui ekspertui Albinui Jarmalai.
Albinas Jarmala
Albinas Jarmala / Sauliaus Petrausko nuotr.

Metų kraštotyrininko vardas pedagogui suteiktas už pernai metų kraštotyrinę veiklą: kartu su kolege Joana Vaikšnoraite A.Jarmala 2012 metais parengė ir išleido knygą „Veisiejų krašto švietimas ir kultūra 1526-1944“.

Juozo Petrausko vardo premiją įsteigė Lazdijų krašto muziejus ir Lazdijų rajono kultūros, meno ir mokslo paramos fondas. 

Tarp nominantų gauti geriausio metų kraštotyrininko vardą buvo ir antroje vietoje likusi buvusi Krosnos mokyklos mokytoja Bronė Mockevičienė, trečiąją vietą pelnęs buvęs Lazdijų gimnazijos mokytojas Visvaldas Masėnas, Šeštokų mokyklos mokytoja Irena Meištienė ir žurnalistas Antanas Pupienis. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius