Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 31

Išrinkti projektai, kaip galėtų atrodyti buvęs „Lietuvos“ kino teatras

Lietuvos architektų sąjunga savo tinklalapyje paskelbė, kad išrinkti Modernaus meno centro (MMC) ir biurų pastato Vilniuje konkurso prizininkai. Šis statinys turėtų iškilti buvusio „Lietuvos“ kino teatro vietoje. Ši erdvė sostinės Senamiestyje apleista jau ne vienerius metus.
Bendrovės „Senojo miesto architektai“ projektas
Bendrovės „Senojo miesto architektai“ projektas / Lietuvos architektų sąjungos nuotr.

Bendrovės „LKT projektai“ ir Lietuvos architektų sąjungos organizuotas architektūrinis idėjinis administracinės paskirties pastato su Modernaus meno centru Pylimo g. 17 (buv. „Lietuvos“ kino teatras) konkursas sulaukė gana didelio architektų susidomėjimo – jam pateikta 30 darbų ( dar vieno darbo autoriai pavėlavo).

Kaip skelbiama Lietuvos architektų sąjungos interneto puslapyje skelbiama, kad komisija nusprendė pirmos vietos laimėtojo neskirti. Išrinkti du antrosios vietos laimėtojai, pusiau padalinant pirmos ir antros vietos prizinį fondą pusiau – po 17,5 tūkst. Lt.

Lietuvos architektų sąjungos nuotr./Bendrovės „Architektūros linija“ projektas
Lietuvos architektų sąjungos nuotr./Bendrovės „Architektūros linija“ projektas

Viena antroji vieta skirta bendrovės „Architektūros linija“ projektui, kurio autoriai Gintaras Čaikauskas, Virginija Venckūnienė, Miroslavas Šeinickis. Bendraautoriai: Ieva Bielinskytė, Eglė Guldikauskaitė, Simonas Čaikauskas. Antroji – bendrovės „Senojo miesto architektai“ darbui, jo autoriai Diana Sabaliauskienė, Tomas Rasiulis, Gytis Jankauskas, Vytenis Zilinskas, Vitalij Avreicevič, Antanas Dominas, Rūta Petraitytė.

Taip pat skirtos keturios paskatinamosios premijos po 5 tūkst. Lt.

Komisijoje dirbo Viktoras Butkus, kuris yra MMC steigėjas ir kuratorius, Nacionalinės dailės galerijos vadovė ir Vilniaus dailės akademijos (VDA) docentė Lolita Jablonskienė, VDA profesorius Arkadijus Varanka, architektai Asta Prikockienė ir Edgaras Neniškis, Kultūros paveldo departamento Vilniaus padalinio direktorius Vitas Karčiauskas ir Vilniaus savivaldybės Miesto plėtros departamento direktorius Artūras Blotnys.

Visus darbus galite pamatyti čia.

„Lietuvos“ kino teatras pastatytas 1965 metais ir veikė iki 2002 metų, kai buvo privatizuotas. Didžioji dauguma (93 proc.) pastatą valdžiusios bendrovės „Kino teatras „Lietuva“ priklausė Vilniaus miesto savivaldybė, o privatizacija sulaukė didžiulio visuomenės nepasitenkinimo ir nepritarimo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius