-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 16 /21:40

Išsilaipinimo pratybose Nemirsetos paplūdimyje – karinio lenkų laivo nesėkmė

​​​​​​​Sekmadienį Nemirsetos paplūdimio teritorijoje vyko tarptautinės jūrinės pratybos BALTOPS 2019. Pratybų metu NATO šalių kariai treniravosi vykdyti jūrų desanto išsilaipinimą pajūrio zonoje.
Lenkų karinis laivas „Gnezno“
Lenkų karinis laivas „Gnezno“ / „Scanpix“ nuotr.

Kaip sužinojo 15min, išsilaipinimo pratybų metu buvo apgadintas lenkų karinis laivas „Gnezno“. Tai patvirtino Karinių jūrų pajėgų komandoras leitenantas Ramūnas Kažerskas. „Laivas patyrė techninių nesklandumų. Dabar jis yra Nemirsetoje, kariai iš jo išsilaipino“, – sakė R.Kažerskas.

Liudininkų teigimu, laivas Nemirsetoje, prisiartinęs prie kranto, atsirėmė į akmenis dugne, kurie apgadino karinį lenkų laivą. Neoficialiais duomenimis, akmenys padarė skylę laivo korpuse.

VIDEO: Apgadintas lenkų karinis laivas „Gnezno“

Išsilaipinimo operacijoje dalyvavo jūrų pėstininkai iš Jungtinės Karalystės, Jungtinių Amerikos Valstijų, Portugalijos ir Rumunijos, taip pat Lenkijos ir JAV desantiniai laivai „Gniezno“ ir USS „Fort Mchenry“, aviacinę paramą vykdė Ispanijos atakos lėktuvai AV-8B, Jungtinės Karalystės ir JAV sraigtasparniai „Merlin“, „Sea King“ ir „Sea Hawk“. Lietuvos karinių jūrų pajėgų laivai „Sėlis“, „Aukštaitis“ ir gelbėjimo laivas „Šakiai“ išsilaipinimo metu užtikrino operacijose rajone saugią laivybą.

„Tai labai svarbios Lietuvai pratybos, kurios šiais metais Baltijos jūroje vyksta jau 47-ąjį kartą. Jų esmė visada buvo karinis bendradarbiavimas ir pasiruošimas reaguoti į krizes. NATO ir partnerių šalių pajėgos pratybose demonstruoja pasirengimą kolektyvinei gynybai, solidarumą užtikrinant saugumą Baltijos regione ir Europoje“, – pranešime spaudai sakė pratybas stebėjęs krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.

Iš viso Baltijos jūros regione birželio 9–21 d. vykstančiose pratybose dalyvauja daugiau nei 8 tūkst. įvairių karinių pajėgų atstovų, 50 karo laivų ir 40 orlaivių iš 16 NATO ir 2 partnerių šalių: Belgijos, Danijos, Estijos, Ispanijos, Jungtinės Karalystės, JAV, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Nyderlandų, Norvegijos, Portugalijos, Prancūzijos, Rumunijos, Suomijos, Švedijos, Turkijos ir Vokietijos.

BALTOPS – Jungtinių Amerikos Valstijų vadovaujamos kasmetinės jūrinių pajėgų pratybos Baltijos regione. Pagrindinis jų tikslas –sustiprinti pajėgumus, reikalingus skubiai reaguoti į krizes ir koordinuoti regioninį stabilumą, skatinti taiką ir saugumą Baltijos regione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius