Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 28

Išskirtiniai Jūros šventės renginiai – prie vandens

Jūros šventė šiemet šliesis arčiau vandens. Du visai skirtingo žanro festivalius pasiūlys Klaipėdos valstybinis muzikinis centras ir „Švyturio menų dokas“.
„Švyturio menų doke“ įsikurs cirko trupės. Visas tris dienas nuolat vyks cirko artistų pasirodymai.
„Švyturio menų doke“ įsikurs cirko trupės. Visas tris dienas nuolat vyks cirko artistų pasirodymai. / Organizatorių nuotr.

Jono kalnelis pulsuos klasikine muzika ir pavirs „Operos bastionu“ - čia tris Jūros šventės vakarus Muzikinis teatras pakvies į intriguojančius koncertus. „Turėti tokią erdvę su gera akustika, puikiu senamiesčio vaizdu ir ja nepasinaudoti būtų neapdairu. Jono kalnelis tiesiog sutvertas, kad ten būtų įkurta scena ant vandens“, - teigė teatro vadovė Audronė Žigaitytė-Nekrošienė.

Nuo penktadienio čia laukiami tarptautinio operos ir simfoninės muzikos festivalio „Muzikinis pajūris“gerbėjai. Per visas Jūros šventės dienas pavakarėmis klasikinės muzikos gerbėjai bus kviečiami pasiklausyti rimtų kūrinių, tokių kaip C.Orffo kantatos „Carmina Burana“, operetės ir operos gala koncertų su Lietuvos ir užsienio operos žvaigždėmis.

Kiekvieną vakarą bus galima įsigyti bilietą, kuris leis išvysti visus to vakaro koncertus. Tačiau kartą išėjus iš koncerto vietos, bilietą reikės pirkti iš naujo.

Cirkas trijose scenose

„Švyturio menų dokas“ pakvies į lietuviams dar svetimo žanro – gatvės cirko – festivalį „Stebuklų šalis“. Organizatoriai viliasi, kad vienuolika cirko trupių iš įvairiausių šalių taip sužavės žiūrovus, kad šis festivalis galėtų vykti kasmet. „Memelio miesto“ teritorijoje įsikurs trys scenos, kuriose nuolat vyks cirkų pasirodymai: trupė keis trupę.

Į Klaipėdos Jūros šventę suvažiuos cirko trupės iš Ispanijos, Japonijos, Lenkijos, Latvijos, Australijos, Izraelio, Olandijos, Vokietijos bei Šveicarijos.

Nusipirkę bilietą žiūrovai gaus skiriamąsias juosteles ir su jomis visą dieną galės vaikščioti po  „Stebuklų šalies“ renginius.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius