-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 08

Įsteigta pirmoji Neringos atstovybė

Vilniaus rajone – nepriklausomoje Užupio Respublikoje Neringa atidarė savo atstovybę.
Užupyje buvo atidaryta Neringos atstovybė.
Užupyje buvo atidaryta Neringos atstovybė. / Neringos savivaldybės nuotr.
Temos: 2 Ambasada Užupis

Balandžio 1 d., Užupio nepriklausomybės renginių metu, atidaryta Neringos ambasada įsikūrė Užupio gatvės 4-ame name, suvenyrų parduotuvėje.

Čia galima rasti įvairios informacijos apie Neringą, vyksiančius renginius bei atributikos, primenančios dviejų vandenų kraštą.

Neringiečiai ir užupiečiai ne tik panašūs savitu gyvenimo būdu. Kaip ir Užupio Respublikoje, Kuršių nerijoje galioja savos, gyvenimo padiktuotos taisyklės, be to abi vietoves dažnai vadinamos menininkų mekomis, kuriose kūrėjai dažniausia atranda paklydusias mūzas.

Tikimasi, kad į Neringos ritmu veikiančią ambasadą užsuks šio krašto gerbėjai ar laimės į didmiestį išvykę ieškoti neringiškiai. Galbūt, atstovybė Užupyje taps atradimu, atvesiančiu į Kuršių neriją romantikos ir kvapą gniaužiančių vaizdų pasiilgusius keliautojus.

Vilniuje vykusių Užupio nepriklausomybės renginių metu vietos kavinėje taip pat buvo atidaryta 2009 metų Nidos ekspresionistinės tapybos plenero „Brücke” paroda „Nida-Užupis”, kurioje eksponuojami Užupio, Lietuvos, Gruzijos, Vokietijos ir Baltarusijos tapytojų paveikslai.

Neringos ir Užupio bendradarbiavimas bus plėtojamas ir toliau. Paskutinįjį gegužės savaitgalį, Vasaros sezono atidarymo metu ketinama atidaryti 13 – tuosius nepriklausomybės metus švenčiančio Užupio atstovybę Neringoje. Šiuo metu ieškoma vietos, kurioje ji galėtų įsikurti.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius